Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, KOSGEB İş Birliği ile uygulamalı girişimcilik eğitimi tertip edildiğini açıkladı.

 

 

Genç, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin, İş arama işini kur sloganı ile yola çıkılan ve üçüncüsü düzenlenecek olan KOSGEB yeni girişimci desteğinden faydalanabilmeleri amacıyla 30'ar kişilik iki grup halinde sabah ve akşam grupları olmak üzere toplam 60 kişinin katılacağı girişimcilik eğitiminin tertip edildiğini duyurdu.

Genç konuya ilişkin yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:  İş fikri olan girişimciler 72 saatlik Uygulamalı Girişimcilik eğitimi sonunda girişimcilik sertifikası alarak iş planı hazırladıkları taktir de KOSGEB yeni girişimci desteğine başvurma hakkı kazanacaklardır. Yeni girişimci desteği ile işlerini kurabilmeleri için 27 bin TL hibe ve makine teçhizat için teminat mektubu alabilecek durumda olan girişimciler 70 bin TL faizsiz kredi desteğinden yararlanabileceklerdir. Gerek mevcut girişimcilerimizi desteklemek, gerek potansiyel girişimcilerimizi ortaya çıkarmak ve gerekse en az bunlar kadar önemli olan girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak amacı ile ilçemiz ve bölgemize faydalı olabilecek girişimciler ortaya çıkarmak adına düzenleyeceğimiz bu eğitim kapsamında, Ereğli'mize ve dolayısıyla bölgemize yeni işletmeler kazandırmayı amaçlamaktayız. Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi   Odamız tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak isteyen girişimciler, 20 Mart Salı günü saat : 17.00' e kadar  odamızdaki KOSGEB sinerji odağı birimine şahsen başvurarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Kursiyerlerin kayıt için, Nüfus cüzdan sureti fotokopisi  ile 1 adet vesikalık fotoğraf getirmeleri yeterli olacaktır. Kursun başlangıç tarihi 26 Mart 2012 olarak belirlenmiştir.