Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)  Üzülmez Müessesesi'nde çalışan madenciler ile Maden Makineleri Fabrikası'nda çalışan işçileri ziyaret ederek Emeğe Saygı Mitingi'ne katıldıkları için teşekkür etti ve çeşitli konularda bilgi aktardı. 
TTK Üzülmez Müessesesi'nde maden işçilerine hitap eden GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, maden işçilerinin, 27 Ocak Emeğe Saygı Mitingi'nde emekçilerin gücünü dosta düşmana gösterdiğini belirterek, katılan tüm madencilere teşekkür etti.
Alabaş, 7 Ocak'ta Kozlu'da meydana gelen taşeron cinayeti bardağı taşıran son damla oldu. Sendikamız Başkanlar Kuruluna, Türkiye'nin ses verdiği bu olaya tepki olarak karar almak düştü, gereğini sizler yaptınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Biz, hem taşeron sistemine karşı çıktık. Hem TTK'nın işçi açıklarının giderilmesini istedik. Hem de 2006 yılından buyana kurumda düşük ücretin dayatıldığını, 3 farklı ücret uygulandığını ve iş barışının bozulduğunu, işçi alımının 4'üncü bir farklı ücrete bağlanmak istendiğini, bizim bunu kabul etmeyeceğimizi hem Türkiye'ye hem de dünyaya duyurmuş olduk. Maden işçisi kıvılcımı yakmış oldu. Türkiye işçi sınıfının maden işçisinden beklentileri var.  Emeğe Saygı Mitingi'nde Türkiye'deki iki işçi sendikası konfederasyonu, 3 memur sendikası konfederasyonu kürsüye çıkmışsa, Türkiye emekçilerinin maden işçisinden beklentisi var demektir. Birliğimizi, beraberliğimizi har şart altında koruyacak ve mücadelemizi sürdüreceğiz dedi.
GMİS Heyeti, Üzülmez Müessesesi'ni ziyaretinden sonra eski adı Merkez Atölyesi olan TTK Maden Makinaları Fabrikası'nda çalışan işçileri ziyaret ederek Emeğe Saygı Mitingi'ne katıldıkları için teşekkür etti.
Gaziantep'te bir işyerinde meydana gelen iş kazası sonucu 7 işçinin hayatını kaybettiğini belirten Alabaş, Üzgünüz. Hayatını kaybeden işçi arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarını başsağlığı diliyoruz dedi.
Miting ve topu iş sözleşmesi süreci hakkında bilgiler veren GMİS Genel Başkanı Alabaş, Dünya Sendikalar Federasyonu, Emeğe Saygı Mitingi'nin ardından bir destek açıklaması yaptı. Yani bizim birliğimizi, beraberliğimizi ve verdiğimiz mesajları sadece Türkiye değil dünya duydu dedi.
Toplu İş Sözleşmesi sürecinde Sendika Genel Merkezi, şubeleri ve temsilcileri olarak üyelerini sürekli bilgilendireceklerini belirten Alabaş, Toplu iş sözleşmesinde bu birlik ve beraberlikle en iyi sonucu alacağımıza inanıyoruz dedi.