Türkiye genelinde olduğu gibi Alaplı'da da Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Türk Sağlık-Sen, Sağlık Emekçileri sendikasının katılımlarıyla iş bırakma eylemi yapılacak. Yöneticiler ortak yaptıkları açıklamada iş bırakma eylemine destek istediler.

Türkiye genelinde olduğu gibi Alaplı'da da Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Türk Sağlık-Sen, Sağlık Emekçileri sendikasının katılımlarıyla iş bırakma eylemi yapılacak. Alaplı Eğitim-Sen Temsilcisi Mehmet Salcı, Türk Eğitim-Sen Temsilcisi Arif Akıllı, Türk Sağlık-Sen Temsilcisi Selahattin Talan ve Sağlık Emekçileri Sendikası Temsilcisi Barış Doludizgin ortak basın açıklaması yaptılar. Ortak açıklama şöyle, "Tüm kamu çalışanları olarak; haklarımıza, geleceğimize sahip çıkmak, toplu sözleşme hakkımızı kullanılır kılmak, kamu çalışanlarının emeklerinin karşılığını alabilmesini sağlayacak grev li toplu sözleşmeli bir sendika yasası konularında hükümeti uyarmak için, 25 Kasım günü, emekten
gelen gücümüzü kullanarak iş bırakma eylemi yapıyoruz. Sözleşmeli, geçici, kadro dışı çalışmanın son bulması, herkesin iş güvencesinin olduğu, kadrolu çalıştırmanın esas alınması için iş bırakma eylemi yapıyoruz.  Eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik alanında yaratılan olumsuzlukların giderilmesi için iş bırakma eylemi yapıyoruz. Kamu hastanelerinin tek çatı altında toplanarak özelleştirilmek istenmesi,  sağlık çalışanlarının sosyal haklarının elinden alınmasını önlemek için. Eşitlik, adalet, özgürlük değerlerimizin yok sayılmasına, adaletsizliğin, eşitsizliğin, yoksulluğun, kimsesizliğin, ayrımcılığın topluma yerleştirilmesine karşı çıkmak için eylem yapıyoruz? denildi.