19. Karadeniz Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bazı etkinliklere katılan kardeş kent Ukrayna'nın Alchevsk kentinin delegasyonu ve sanatçıları, Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret ettiler.

 

Festivalin ikinci günü olan 7 Temmuz Cumartesi saat 11.00'de gerçekleştirilen ziyarette Başkan Posbıyık konuklarını makam odasında ağırladı. Ziyarette Alchevsk Belediyesi Başkan Yardımcıları Yevgeniya Gogitidze ve Gennadiy Kononenko'nun yanı sıra, Donbas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Velentina Paterykina, , Donbas Teknik Üniversitesi Uluslararası Kamu İşleri Öğretim Görevlisi Brezhnava lilia, Belediye Analitik Departman Lideri Svetlana Garbuzova, Alchevsk Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Lideri Oleg Dudnik, İşletmeci Natalia Kislichenko, İşadamları T. Vlasyuk ve Yuri Nekrasov ile birlikte festival etkinlikleri kapsamında çeşitli konserler düzenleyen Ukraynalı ses sanatçıları da hazır bulundu.

 

Kardeş kent temsilcilerini kentimizde görmekten çok mutlu olduğunu ifade eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık; Bundan önceki dönemlerde de zaman zaman bizler Alchevsk'e gidip dostlarımızın misafiri olduk zaman zaman da kendileri bizlerin mutluluğuna ortak olmak amacıyla festivalimize geldiler. Alchevsk kenti ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduk. Ben, bundan sonraki süreçte özelikle çeşitli iş sektörleri ve eğitimle ilgili faaliyetler açısından iki kent arasındaki çalışmaların devam etmesini istiyorum dedi.

 

Alchevsk Belediye Başkan Yardımcısı Yevgeniya Gogitidze de ziyarette yaptığı konuşmada, kardeş kent ilişkilerinin başladığı yıldan bu yana gelinen süreçte Karadeniz Ereğli'nin her geçen sene büyük ilerlemeler sağladığını gördüklerini belirterek şu görüşleri sundu: Karadeniz Ereğli ile başta kültürel işbirliği çalışmaları olmak üzere birçok alanda önemli çalışmalar yapmak istiyoruz. Fırsat buldukça da kardeş kentimizde gerçekleştirilen bu büyük festivale katılarak bu işbirliğini pekiştirmeye çalışıyoruz. Bundan önce geldiğimiz festivalde özellikle Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın bizlere ve kentimize gösterdiği yakın ilgi kentimizde de uzun süre konuşuldu. Başkan Posbıyık'ın Alchevsk çocuklarına gönderdiği hediyeler üzerine bizim çocuklarımız da kendi el emekleriyle bir hediye hazırladılar. Çınar ağacından yaptıkları bu hediye ile iki kardeş kent arasındaki sevgi bağının çınar ağacı gibi güçlü olmasını dilediklerini ifade etmek istediler.

 

Gogitidze, bu konuşmasının ardından kentlerinden getirdikleri hediyelerle çocukların hazırladıkları hediyeyi Başkan Posbıyık'a sundu. Kentin diğer Belediye Başkan Yardımcısı Gennadiy Kononenko da Başkan Posbıyık'a Alchevsk kentine özgü olan ve bitkisel ürünlerden yapılan bir hediye takdim ederken Başkan Posbıyık da konuklarına Karadeniz Ereğli'yi sembolize eden çeşitli hediyeler sundu.

 

Ziyarete katılan Ukraynalı es sanatçıları da Başkan Posbıyık'a sevgilerini göstermek için şarkı söylediler. Ziyarette, ilk olarak iki kent çocuklarının kaynaşmalarını sağlamak amacıyla iki ziyaret gerçekleştirilmesi konusu konuşuldu. Başkan Posbıyık, bu yaz mevsimi sona ermeden Alchevsk'ten bir çocuk heyetini Karadeniz Ereğli'de ağırlamak istediklerini söyledi.