Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından bu yıl 14'ncüsü gerçekleştirilen MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 16.Uluslararası İş Forumu (IBF)'nu değerlendiren MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı, fuar ve IBF Toplantısının çok verimli geçtiğini söyledi.

 

Fuar kapsamında, 45 bin metre kare kapalı alanda 565 yerli firma ile 125 yabancı firmanın ürün ve hizmetlerinin tanıtımını yaptığını söyleyen Yazıcı, Kdz.Ereğli şubesinden 8 firmanın yaklaşık 1000 m² stand alanı ile katılım sağladığı fuarda ayrıca 25 sivil toplum kuruluşunun da kendi standlarını kurarak faaliyetlerini sergilediklerini ve fuar boyunca 12 ülkenin tanıtım sunumunun yapıldığını dile getirdi. Yazıcı açıklamasında, 'Fuara katılan stand sahibi firmaların yüzde 99'unun memnuniyeti var. Yabancı ziyaretçilerde de beklentimizin çok üzerinde bir memnuniyet gördük. Bu durum fuar ve IBF toplantımızın verimli ve faydalı geçtiğini göstermesinin yanı sıra geleceğe yönelik beklentilerimizi yüksek tutabilmemiz konusunda iş dünyamıza yol gösterici olacaktır' dedi.

İki yılda bir gerçekleştirilen MÜSİAD Fuarının 2014 yılında yine İstanbul'da düzenlenmesinin planlandığını belirten Yazıcı, her yıl farklı ülkelerin ev sahipliğinde organize edilen IBF Toplantısının ise 2013 yılı içerisinde Fas'ta yapılacağını söyledi. Yazıcı, üyelerimizin ve dolayısıyla ülkemizin ihracat potansiyeline daha geniş oranda katkı sağlaması, tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu ülkelerle ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunması amacıyla MÜSİAD Fuarının düzenlendiğinin altını çizdi.