KESK, emek ve demokrasi düşmanı politikalara, etkin ve güçlü bir örgütsel mücadeleyle cevap verebilmek amacıyla il gezileri düzenliyor. Bu kapsamda TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Lokali'nde düzenlenen etkinliğe; KESK Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ali Berberoğlu, Tüm Bel-Sen MYK Üyesi Satı Bulunucu Çalı, Tarım Or-kam-Sen MYK Üyesi Şükrü Korkmaz, KESK Zonguldak Şubeler Platformu Sözcüsü Onur Arslan, Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Necat Uludüz ve KESK'e bağlı sendikaların şube başkan ve temsilcileri katıldı.
KESK MYK Üyesi Ali Berberoğlu, iş güvenliğinin hiçbir şeye benzemediğini belirterek, AK Parti'yi uyardı. Berberoğlu, AK Parti'nin hayal bile edemeyeceği tepkilerle karşılarına çıkacaklarını ifade ederek, iş güvenliği konusunda kimsenin kendilerinden taviz beklememesini istedi. Berberoğlu, konuşmasında şunları söyledi:
Hükümetin bugünlerde sıkça '2023' vizyonu diye ortaya koyduğu işten aslında ortaya çıkan sonuç şudur; hükümet '2023 vizyonu' derken kamu emekçisine ve işçisine 19'uncu yüzyılın kölelik koşullarını dayatmak istiyor. Bu arada örgütümüzün reflekslerini, tepkilerini ölçmek istiyorlarsa bunu denemeye kalkmasınlar. Bütün gücümüzle, kesinlikle KESK'le sınırlı olmayacak, örgütlü, örgütsüz bu süreçten etkilenen tüm emekçilerle birlikte AKP'nin hayal bile edemeyeceği tepkileri öreriz, örüyoruz. Çünkü iş güvencemiz başka bir şeydir. Kimse bizden bu konuda taviz ya da vazgeçeceğimiz bir durum beklemesin.
O yüzden Zonguldak'tan da siyasal iktidarı bir kez daha uyarıyoruz. KESK her zaman olduğu gibi bu süreçte de iş güvencemizin sonuna kadar sahip çıkacaktır. Bu ne 2 yılda bir yapılan toplu sözleşme görüşmelerine benzer. Siyasal iktidarın 10 yıldır ufak ufak buralara müdahale etmek istediğini görüyoruz. Gelinen noktada bunu itiraf etmiştir. Ama iş güvencemizden asla vazgeçmeyeceğiz.