Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, sendikanın Zonguldak Şubesi'ne yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, Türk Enerji-Sen Zonguldak Şube Başkanı Selami Yoğurtçu, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ve sendika yöneticileri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan Genel Başkan Celal Karapınar, Kamu çalışanlarına devlet memuru denir. Bu tanım bizzat anayasada yer almıştır. Bu gün devletin içerisinden kamu çalışanlarını çıkarttığınız zaman sadece devlet, kurallar ve duvarlardan ibaret kalır. Devletin almış olduğu bütün kuralları işleyen ve yerine getiren, devletin memurudur. Devlet memuru devlet adına iş yaptığı için hizmet ettiği için iş güvencesi verilir. Ama bu gün görüyoruz ki açıklamalara rağmen devletin memurlarına iş güvencesi olarak verilen güvenceler bu gün yok edilmeye çalışılıyor. İş güvencesini kaldırmaya çalışmaktadırlar. Türkiye Kamu-Sen olarak burada siyasi iradeye sesleniyoruz. Siyasi irade, eğer aklı başındaysa, eğer kamu çalışanlarını karşısına almak istiyorsa iş güvencesiyle ile ilgili bir tezgah içerisinde olmasın. Asla kamu çalışanları ve kamu çalışanlarının gerçek temsilcisi olan sendikalarımız buna müsaade etmeyecektir. Memurun, Cumhuriyet tarihinin en önemli kazanımı olan iş güvencesinden, asla sendikalarımızın herhangi bir şekilde taviz vermesi mümkün değildir.
Bütün sendikalara ve kamu çalışanlara sesleniyorum, kamu çalışanlarının iş güvencesi sendikaların namus meselesidir diye konuştu.