TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Şaban Koç, hayatını kaybeden Jeoloji Mühendisi Sadık Kerim Karadayı'ya Allah'tan rahmet ve ailesine başsağlığı diledi.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Şaban Koç, Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait taşkömürü sahasında rödevans işletmeciliği yapan özel bir şirketin yeraltı maden ocağında Teknik Eleman olarak çalışan ve 14339 sicil numaralı üyeleri olan Sadık Kerim Karadayı'ya Allah'tan rahmet dileyerek, ailesine ve meslektaşlarına başsağlığında bulundu.
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Şaban Koç yaptığı açıklamada, Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait taşkömürü sahasında rödevans işletmeciliği yapan özel bir şirketin yeraltı maden ocağında Teknik Eleman olarak çalışan, 14339 sicil numaralı üyemiz Sadık Kerim Karadayı yaşanan talihsiz bir iş kazası sonucu yaşamını yitirmiştir.
Alınan ilk bilgilere göre, Dilaver mahallesinde bulunan maden ocağında 8 Ekim 2012 tarihinde 16-24 (posta 3) vardiyasında çalışan meslektaşımız, ayak hazırlık bacasında tavanda asılı bulunan basınçlı hava borusunun yerinden koparak başına çarpması sonucu çift zincirli konveyörün üzerine düşmek suretiyle ağır yaralandığı, ancak hastaneye götürülürken yolda vefat ettiği ifade edilmektedir. 2010 yılı Aksaray Üniversitesi mezunu olan meslektaşımız 1,5 yıldır aynı işyerinde çalışmaktaydı.
Genç yaşta yaşamını yitiren meslektaşımız Jeoloji Mühendisi Sadık Kerim Karadayı'ya Allahtan rahmet, kederli ailesine ve meslektaşlarımıza başsağlığı diliyor, meydana gelen kazanında çok yönlü araştırılarak aydınlatılması yönünde herkesin üzerine düşeni yapacağına olan inancımızı belirtmek istiyoruz. Umarız, bu ve buna benzer her türlü iş kazaları bölgemizde ve ülkemizde son bulur, böyle acılar bir daha yaşanmaz dedi.