Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) tarafından yürütülen, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından finansman desteği sağlanan İş'te Kadınlar projesi kapsamında yapılan eğitim modülünün ilki tamamlandı. 
Eğitimde kursiyerlere, işletme yöneticiliği eğitim modülü kapsamında şirketlerde etkin yönetim ve liderlik stratejileri, hedeflere dayalı yönetim stratejisi, iş hayatında kurumsal sistem kurma teknikleri, kurum kültürü geliştirme teknikleri, etkin iletişim teknikleri, yazışma, raporlama ve sunum teknikleri,  zaman yönetimi teknikleri, toplantı yönetimi, problem çözme teknikleri, çatışma yönetimi ve iş hayatında diplomatik davranışlar konuları detaylı bir şekilde anlatıldı.
Toplam 25 işkadını ve kadın girişimcilerden oluşan kursiyerlere Zonguldak TSO Konferans Salonu'nda verilen eğitimin son gününde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Avrupa Birliği Projeleri hakkında bilgilendirme de yapıldı. Oda AB Proje Uzmanı Özgür Opsar tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi ile birlikte Zonguldak TSO 'unun da ortak olduğu Karadeniz Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında sürdürülen Black Sea Trade Net - Karadeniz Ticaret Ağı ve bu projeler kapsamında verilen hizmetler anlatıldı.
Projeler sunumunda; Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler arasındaki ticari, sosyal ve kültürel işbirliğinin artırılması amacıyla hazırlanan Karadeniz Ticaret Ağı vasıtasıyla Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan hakkında girişimcilerin her türlü bilgi ihtiyacının karşılanabileceği belirtilerek yurtdışı pazarlara açılmak isteyen girişimcilerin Zonguldak TSO'dan her türlü desteği alabileceği vurgulandı.
Toplam 18 ay süreli Karadeniz Ticaret Ağı Projesi'nin tamamlandıktan sonra da ortak ülkeler arasındaki işbirliğinin devam edeceğinin vurgulandığı sunumda dış ticaret konusunda iş kurmak ya da kuracakları yeni işletmelerde dış ticaret yapacak işkadınlarına proje kapsamında danışmanlık hizmeti de verilebileceği belirtildi.
İş'te Kadınlar Projesi'nin eğitimleri ilerleyen dönemlerde Kdz. Ereğli, Alaplı, Devrek ve Çaycuma'daki yerel Ticaret ve Sanayi Odalarının işbirliği ve koordinasyonunda ilçe merkezlerinde gerçekleştirilecek ve 2013 yılı başında proje tamamlanacak.