Erdemir Basın Şefliği, Ereğli Belediye Basın Bürosu ve Belediye Başkanının açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı yine Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen ve Türk Metal Sendikası Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'ı hedef alan, hedef gösteren açıklamaların iş barışını bozmaya yönelik olduğunu açıkladı. Erdemir Basın Şefliğinden konuya ilişkin gönderilen yazılı açıklama şu şekilde:

20.01.2012 tarihinde Kdz. Ereğli Belediyesi Basın Danışmanlığı tarafından Belediye Başkanının kamuoyuna yaptığı açıklamada belirttiği bu ve bunun gibi onlarca işçi Türk Metal Sendikası'nın sözde şube başkanının talimatıyla hergün işten çıkarılmaktadır. Maalesef bazı Erdemir başmüdürlerinin de şube başkanının talimatlarını emir telakki ettiklerini üzülerek izliyoruz. şeklindeki görüşleri ERDEMİR çalışanları tarafından gerçeği yansıtmayan ifadeler olduğu için tepki ile karşılanmıştır. Kdz. Ereğli Belediye Başkanının açıklamasında ismi geçen Aydın Azman kendi isteğiyle dilekçe vererek ERDEMİR'den istifa etmiştir.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanının Erdemir Genel Müdürü ve Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı'nı hedef alan ve hedef gösteren açıklamaları kamuoyunda, ERDEMİR'de kuruluşundan buyana süregelen iş barışını bozmaya yönelik girişimler olarak değerlendirilmektedir.