Kdz.Ereğlililer Derneği, kardeş kent Alchevsk'in yöneticilerini ağırladı.

19.Uluslararası Sevgi Barış Dostluk etkinlikleri çerçevesinde Kdz.Ereğli'ye gelen Ukrayna'nın Alchevsk kenti delegasyonları Kdz.Ereğlililer Derneği'nin düzenlediği kahvaltıya katıldı. Türkiye Taşkömürleri Kurumu Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne bağlı misafirhanede gerçekleştirilen kahvaltıya Alchevsk Belediyesi Başkan Yardımcıları Yevgeniya Gogitidze ve Gennadiy Kononenko'nun yanı sıra, Donbas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Velentina Paterykina, Donbas Teknik Üniversitesi Uluslararası Kamu İşleri Öğretim Görevlisi Brezhnava Lilia, Belediye Analitik Departman Lideri Svetlana Garbuzova, Alchevsk Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Lideri Oleg Dudnik, İşletmeci Natalia Kislichenko, İşadamları T. Vlasyuk ve Yuri Nekrasov katıldı. Kdz.Ereğlililer Derneği Başkanı Hasan Yılmaz, kardeş kent Alchevsk ile uzun yıllara dayanan sosyal ve kültürel bir bağ bulunduğunu hedeflerinin önümüzdeki süreçte işbirliğini daha da arttırmak olduğunu söyledi.
Yılmaz, Birlik ve beraberlik içerisinde güzel projelere örnek çalışmalara imza atmak istiyoruz. Sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda her zaman işbirliğine varız. Taşın altına her zaman elimizi koymaya da hazırız dedi.
Alchevsk Belediyesi Başkan Yardımcısı Yevgeniya Gogitidze'de Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu kardeş şehir Kdz.Ereğli'deki Kdz.Ereğlililer Derneği ile eskiye dayanan bir birlikteliklerinin olduğunu söyledi. Gogitidze, Bizde her türlü işbirliğine hazırız. Bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu da yerine getiririz. Zonguldak'ta üniversite var yapılacak bir işbirliği ile gerek öğrenci gerek akademisyen gerekse diğer konularda birlikte hareket edebiliriz sözleri ile konuştu. İşadamı İrfan Yazıcıoğlu'da konuklara çeşitli hediyeler takdim ederken konuklar Eylül ayında Alchevsk kentinin kuruluşu nedeniyle gerçekleştirilecek etkinliğe Kdz.Ereğlililer Derneği Yöneticilerini davet ettiler.