Genel Maden-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplandı

Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Sendika Genel Merkezi'nde toplandı.
Genel Başkan Eyüp Alabaş'ın başkanlığında toplanan Genişletilmiş başkanlar Kurulu Toplantısı'na GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Kozlu Şube Başkanı Şaban Kaptan ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Üzülmez Şube Başkanı Ergin Cin ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, MTA Şube Başkanı Sadi Deynez ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez Şube Başkanı Niyazi Azaklı ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Toplantı sonunda Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nda alınan kararlar bir Sonuç Bildirisiyle kamuoyuna duyuruldu.
GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisi şöyle;
Sendikamız Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Genel Merkezimizde toplandı.
Genel Başkanımız Eyüp Alabaş başkanlığında yapılan toplantıda şu kararlar alındı;
* Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) işçi açıklarının en kısa sürede giderilmesi konusunda çalışmalar kesintisiz olarak sürdürülecek. 15 Nisan 2012 tarihinde Sendikamızı ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza bu konudaki olumlu açıklamaları nedeniyle teşekkür ediyoruz.Bu konuda her zaman desteğini veren, Sendikamıza da gelerek bizimle birlikte Bakanımızı karşılayan ve TTK'ya işçi alımının önemini açıklayan Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay'a teşekkür ediyoruz.
* 1 Mayıs; İşçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele gününün Zonguldak'ta etkin bir şekilde kutlanması için işyerlerinde ve Zonguldak genelinde çalışmalar sürdürülecektir.
* Sendikamızın özel sektör işyerlerinde örgütlenme çalışmaları kesintisiz olarak devam edecektir.
* 684 Sayılı Genelgenin işyerlerimizde yarattığı sıkıntılar tespit edildi. Bu sorunlar rapora dönüştürülecek ve en kısa sürede Genel Müdürlük düzeyinde ele alınacaktır.
* Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü bünyesindeki yatırım eksiklikleri ve işçi açıkları bir rapor haline getirilerek ilgili Bakanlığa sunulacaktır.
* Bu zorlu süreçte Sendikamızı hedef alan saldırıların olacağını öngören Başkanlar Kurulumuz, birlik ve beraberlik ruhuyla çalışmalarını sürdürecektir.
* Sendikamız eğitim çalışmaları, tabana yayılarakher geçen gün daha etkin bir yapıya kavuşturulacaktır.