CHP Milletvekili Köktürk, AKP Milletvekili Ulupınar'ın seçim öncesi yaptığı konuşmaları gündeme taşıyarak, TTK'ya 1400 işçi alımı hakkında herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığını Başbakan Erdoğan'a sordu:

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İnsan Köktürk, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile AKP Zonguldak il Başkanı Hamdi Uçar'ın seçim öncesi vatandaşlara yaptıkları açıklamaları gündeme taşıdı. Köktürk, TTK'ya alınacağı söylenen 1400 işçi konusundaki gelişmeleri soru önergesine dönüştürürken, hazinenin böyle bir hazırlığının olup olmadığı konusunda bilgi istedi.
Köktürk'ün önergesi şöyle:
AK Parti 3. Sıra Milletvekili adayı Özcan Ulupınar partisinin Zonguldak merkez mahallesi Mithatpaşa'da düzenlediği mini mitingde kalabalıkları coşturarak partisine ve kendisine oy istedi.

Özcan Ulupınar: Önümüzdeki günlerde TTK'ya işçi alınacaktır. Bin 400 işçi Hazineden onay beklemektedir. TTK'nın rehabilite edilmesi için Sayın Başbakanımız talimat vermiştir. Hiçbir zaman kendisi seçim öncesi seçim vaatleri vermemiştir. Daha önceki işçi alımları da hep seçimlerden sonra gerçekleştirmiştir. Mithatpaşalılara hitap eden AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Her seçim ne kadar önemli ise 12 Haziran seçimleri de o oranda önemli. Seçim döneminde siyasiler meydanlara çıkıyor, olmayacak vaatlerde bulunuyor. Ondan sonra dün dündür, bugün bugündür diyor. İnsanların bir takım duygularını sömürüyorlar. Yine meydanlara çıkıp aş demeden, iş demeden atıyorlar bol keseden. 
Yukarıdaki haberlerden anlaşılacağı üzere; 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde AKP'nin Zonguldak Milletvekili Adayları (Şu anki milletvekilleri) ve il yöneticileri Türkiye Taş Kömürleri Kurumuna (TTK) 1400 işçi alınacağını, bu alımın hazinede onay beklediğini, Sayın Başbakanın TTK'nın rehabilite edilmesi için talimat verdiğini kamuoyuna ve seçmenlere açıklamışlar, taahhütte bulunmuşlardır.
AKP Zonguldak Milletvekillerinin TTK'ya 1400 işçi alınacağı ve bu alımın hazinede onay aşamasında olduğu, Sayın Başbakanın talimat verdiği şeklindeki açıklamalarının üzerinden beş aya yakın bir süre geçmesine rağmen bu konuda somut bir gelişme olmamıştır.

SORULAR:

*AKP Milletvekillerinin seçim sürecinde ifade ettikleri Hazine'de onay bekleyen TTK'ya 1400 işçi alınması aradan beş aylık bir süre geçmesine karşın neden gerçekleşmemiştir?

*Hazine Müsteşarlığı'nda onay bekleyen böyle bir işçi alımı söz konusu mudur?

*Aradan geçen beş aylık sürede, sözde Hazine'de imza bekleyen TTK'ya 1400 işçi alımının gerçekleşmemiş olması, yukarıdaki gazete haberlerine göre, AKP İl Başkanının sarf ettiği  İnsanların bir takım duygularını sömürüyorlar. Yine meydanlara çıkıp aş demeden, iş demeden atıyorlar bol keseden. Sözünün AKP iktidarına yönelik olduğunu mu ortaya koymaktadır?