TBMM eski Başkanı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili, Milletvekili Adayı Köksal Toptan, AK Parti Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ile il ve ilçe teşkilatları Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Köksal Toptan, GMİS’in Türk sendikacılık hareketinin önemli unsurlarından biri olduğunu vurguladı.
Toptan şöyle konuştu; “1 Mayıs, hepimizi heyecanlandıran bir olgunlukla tüm Türkiye’de ve Zonguldak’ta kutlandı. Türk işçisi kendisine verilen bu bayramı gerçek anlamda yıllardır ilk kez kutladı. Bu bir taraftan Türk işçi hareketine güven duyulduğu takdirde bu güveni Türk işçisinin, sendika hareketinin hiç de kötüye kullanmadığının kanıtını olması bakımından da altı çizilmesi gereken çok önemli bir husustur.
Biz 1 Mayıs törenlerine katılamadık. Karadon’da Kilimli Belediyemizin 17 Mayıs’ta şehit olan 30 işçi kardeşimizin anısına yaptırdığı bir parkın açılışını yaptık.
İkinci tebriğimiz, büyük bir heyecanla, yepyeni bir kadroyla Genel Maden İş Sendikası’nın üst yönetimine sizin ve arkadaşlarınızın seçilmiş olmasıdır.
Zonguldak, Türk işçi hareketinin çok önemli bir merkezidir. Dolayısıyla da Genel Maden İşçileri Sendikası, sadece Zonguldak’ın değil, Türk sendikacılık hareketinin çok önemli unsurudur. Hem Zonguldak için, hem Türk sendikacılık hareketi için size ve arkadaşlarınıza başarılar diliyoruz.
Özellikle Zonguldak işçisinin mutluluğu ve huzuru için hep birlikte ne gibi çalışmalar yapabiliriz, sorunları nasıl paylaşabiliriz noktasında sizinle her zaman işbirliği yapma konusunda hazır olduğumuzu altını çizerek ifade etmek istiyorum.
Biz, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Adayları olarak bu ziyareti yapıyoruz.
Hepimiz size başarılar diliyoruz. Önümüzdeki sürecin hayırlı olmasını diliyoruz. İl Başkanımız, merkez ilçe başkanımız ve teşkilat olarak sizlere sonsuz başarılar dileriz.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “Biz yeni seçilen bir yönetim olarak zor bir dönemde, Genel Maden İş Sendikası gibi Türkiye sendikal hareketi içersinde önemli bir yeri olan bir sendikada görev aldığımızın bilincinde hareket ediyoruz.
Göreve seçilir seçilmez toplu iş sözleşmelerimize başladık. Bu yıl ikinci defa bayram olarak kutlanan 1 Mayıs kutlama çalışmalarına başladık. Sizlerin huzurunda 1 Mayıs’ın olgunlukla geçmesini sağlayan herkese teşekkür ediyorum.
Maden işçisinin hak ve menfaatleri doğrultusunda, onların emeğinin karşılığını alabilmesi konusunda siyasal anlamda desteğe de ihtiyacımız olacak.
Hem Türkiye Taşkömürü Kurumu-’nun bundan önceki süreçte olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Türki-ye ekonomisine katkı verebilmesi, ku-rumun rehabilite edilerek daha verimli hale getirilmesi, daha fazla üretmesi için siyasal anlamda gerek hazine, gerek bakanlık nezdinde desteğinizi istiyoruz. Seçim çalışmalarınızda da başarılar diliyorum” dedi.