Taşeronlaşmaya tepki gösteren TKP'liler TTK Genel Müdürü Burhan İnan'ı da istifaya davet etti.

Türkiye Komünist Partisi Zonguldak İl Örgütü tarafından Ereğli'de, işçi ölümleri kader değil, sağlıksız ve güvenliksiz çalışma koşullarına hayır adlı imza kampanyası düzenlendi. Devrim Bulvarı İş Bankası önünde stand açan Türkiye Komünist Partililer vatandaşlara, Taşeron gidecek, İnan istifa edecek isimli bildiri dağıttılar ve imza topladılar. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

ÇALIŞTIRMANIN SONUCU BUDUR
Geçtiğimiz günlerde Kozlu Maden Ocağı'nda 8 işçi kardeşimiz yaşamını yitirdi. Bu ölümler ne ilk ne de son olacaktır. Yaşanan ne bir kaza ne de bir kader. Yaşananlar tam anlamıyla bir cinayettir. Ülkemizde her yıl binlerce işçi iş kazasında hayatını kaybetmektedir. Bu cinayetlerin temel sebebi patronların daha fazla kar hırsından başka bir şey değildir. Daha fazla kar için taşeron çalıştırmanın sonucu budur. Taşeron çalıştırmanın can güvenliğini hiçe saydığını bir kez daha acı bir şekilde gördük. Bu ölümlerin sorumluları hakkında hesap sorulmalıdır. Biliyoruz ki bu cinayetlerin temel sebebi işçi sağlığı ve iş güvenliği koşullarının hiçe sayan taşeronluk düzenidir. Biliyoruz ki bu taşeronluk düzenini getirenler ve devamını isteyenler bugünkü hükümettir.

SUÇ SAYILMALI
İhmalsizliklerin taşeronlaşmanın ve piyasacı zihniyetin sebep olduğu işçi kıyımına son verilmesinin zamanıdır. Kozlu'da ölen işçilerin cenazeleri daha kalkmadan iş kazalarını önlemek adına 'borçlu işçi işten çıkarılsın' diye genelge yazan TTK Genel Başkanı Burhan İnan biz işçilerle alay etmektedir. TTK Başkanı Burhan İnan derhal istifa etmelidir. Taşeronluk sistemi son bulmalı ve suç sayılmalıdır.