Zonguldak Eğitim-İş Başkanı Metin Kahveci yazılı bir açıklama yaparak, Tekel işçilerinin mücadelesini "meşru eylem" olarak değerlendirdi.
Kahveci, 17 Ocak'ta Sıhhiye'de yapılan eylemi kitlesel miting olarak yorumlayarak görüşlerini şöyle dile getirdi: "Bu mitinge ülkemizin dört bir yanından Türk İş'e bağlı sendikalar, memur sendikaları,diğer işçi sendikaları ve bazı siyasi partilerimiz destek vermiştir.Eğitim İŞ ve konfederasyonumuz Birleşik Kamu İş 15 Aralık'tan bu yana  Tekel İşçilerine  yanında  olmuş  bu büyük mitingi  desteklemiş ,  her zaman yanlarında olmaya da devam edecektir.Bu mitingde Tekel İşçileri  Hükümeti uyarak sorunlarına çare bulmalarını istemişlerdir.  Sorunlarına çare bulana kadar eylemlerinin devam edeceğini belirtmeleri Tekel işçilerinin  ne kadar kararlı olduklarını göstermektedirler. Her ne kadar genel grev kararı bu mitingde  çıkmasa da bu dayanışma sermayeye karşı, çalışanlar açısından olumlu bir adımdır. Bu sesi görmezden gelen  ve aynı zamanda da kendi sonunu hazırlayan    AKP Hükümeti Tekel  İşçilerine 4C acı reçetesini içirerek sermayeden taraf olduğunu bir kez daha  görmekteyiz. Böylece AKP Hükümeti çalışanları ezdiği gibi   Neo liberal politikalarla özelleşme kapsamında   Tekelin varlığına son verilerek işçilerin özlük hakları  gasp edilmiştir. Bu bağlamda işçilerin 'ölmek var dönmek yok 'söylemeleri oldukça  anlamlı olduğu gibi işin ne kadar ciddi  ve sıkıntıda oldukları görülmektedir.
Eğitim İş olarak diyoruz ki , hakların gaspına, sömürüye, adaletsizliklere karşı  'işçi memur elele genel greve ' sloganından yola çıkarak hareket etmeli  Tekel işçilerinin sonuna kadar  yanındayız."