Özgürlük ve Dayanışma Partisi Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak, Cumartesi günü tersaneler bölgesinde meydana gelen ve 4 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasının ardından yaptığı yazılı basın açıklamasında, son kaza ve ölümlerle ilgili çok acil bir araştırma ve soruşturma yapılmasını istedi.

İNSAN HAYATININ DEĞERİ YOK MU?

Sendikacıları da eleştiren Deliak açıklamasında, “Tersanelerimizde uzun süredir iş kazaları olmuyor diye seviniyorduk. Ancak bunun nedeninin uzunca bir süredir kriz nedeniyle tersanelerden toplu işten çıkarmalar sonucu üretimin hemen hemen durması olduğunu da biliyorduk. Buna rağmen neredeyse hiç üretim olmayan bir tersanede yine de "iş kazası" sonucu 4 işçimiz ölüyor ve 2 işçimiz de yaralanıyorsa buradan çıkaracağımız tek sonuç insan hayatının sermaye gözünde hiç değerinin olmadığıdır. Bu durumu değiştirecek olan işçilerin sorunlarına sahip çıkacak ve çözümü için çaba sarfedecek sendikalarıdır.

MANGALDA KÜL BIRAKMAZLAR

Ama ne yazıktır ki tersanelerde bırakın sendikayı ve hakları ağzını açan işçi kendisini kapı dışında bulurum diye en temel hakkı olan iş ve can güvenliğini dahi savunamaz duruma gelmiştir. Halkımız da bu can pazarında siyasilerin post kavgalarını izlemeye mahkum ediliyor. Tersanelerde meydana gelen son kaza ve ölümlerle ilgili çok acil bir araştırma ve soruşturma yapılmalı ve suçlular elbette derhal cezalandırılmalıdır. Sınıf sendikacılığı konusunda mangalda kül bırakmayan sendikalarımız da Kdz.Ereğli'de örgütlenmek için bir an önce harekete geçmelidirler. İşçilerimiz ise sorunlarının çözümünün kendi sınıfsal tavırlarını örgütleyerek mümkün olacağını görmelidirler” dedi.