Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Zonguldak Engelliler Kurulu Başkanı Yakup Marangoz, AKP iktidarını eleştirerek, Tekel işçilerine destek verdi. AKP'nin merhamet demagojisi yaparak, sömürüyü, haksızlığı gizlemeye çalıştığını belirten Marangoz, "İktidar hortumlarını kesti, ama gitti başka yere bağladı. Değişen bir şey yok, iktidar yapısı aynı. Sadece hortumcular ve hortumu bağlayanlar değişti" dedi.
Marangoz, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
"AKP'NİN MERHAMET DEMAGOJİSİ"
"Ülke bir ekonomik krizden sonra yeni bir krizle tanışıyor. Zaten yeni hükümetin seçilme nedeni de bu krizi atlatabilmek, bu seçimlerde verilen oylarda, 'tepki' oyları olarak AKP'yi tek başına iktidar yapıyor. Maalesef ülkemizde ne sol görüş, ne de sağ görüş olması gerektiği gibi değil. Zaten son dönemde sol partiden sağ partiye ya da tersi durumları tablonun ne kadar gülünç bir hale geldiğinin göstergesidir. İnsanların önüne hassas oldukları dini veya milli unsurlar atılarak maalesef oy toplanabiliyor. AKP'nin türbanla, MHP'nin ise idam ipiyle yaptığı gibi? AKP'nin merhamet demagojisi sömürüyü, haksızlığı gizlemek içindir. Yoksul kadınların türbanını bile kullanarak 'size başka kimse iş vermez' diyerek asgari ücretin de altında çalıştırmaya zorladılar. Çalışan işçilerin emeğinin hiçbir önemi yoktu. İşçilere verdikleri üç kuruşu da bir lütuf gibi gösterdiler. AKP iktidarı şimdi bu modeli tüm Türkiye'ye yaymaya, uygulamaya çalışıyor. 'Herkes verdiğimizle yetinsin, bize duacı olsun' istiyorlar. AKP, yarattığı açlık ve yoksulluk tablosunun üzerini sadakalarla, yardımlarla örtemez. Açları, işsizleri, yoksulları sonsuza kadar sadakalarla kandıramaz."
"HORTUMCULAR DEĞİŞTİ"
"Gelelim bu güne Tekel işçisi bunu en somut örneğidir. Tekel işçilerinin direnişi, karşısında çaresizdir. Halkın Tekel işçisine verdiği desteği kesmeye çalışıyor. Başbakan Tekel işçilerine 'Milletimizin bize emanet ettiği kasayı kusura bakmayın soydurmam. Kimseye çalışmadan para verecek durumda değilim' diyor. Ben de soruyorum size, kim soyuyor milletin size emanet ettiği kasayı? Tekel işçileri mi? Bu ülkede kim çalışmadan para kazanıyor? Tekel işçileri mi? Tekel işçilerinin hangi koşullarda nasıl çalıştığından haberiniz var mı? Şimdi işçileri sokağa atıyorsunuz ve bir de sanki milleti düşünüyormuş gibi 'milletimizin bize emanet ettiği kasayı soydurmam' diyorsunuz! İktidar hortumlarını kesti, ama gitti başka yere bağladı. Değişen bir şey yok, iktidar yapısı aynı. Hortumcular ve hortumu bağlayanlar değişti."