** Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Mayıs ayı ikinci toplantısında referandumla Ereğli Belediyesinin mahallesi olmak isteyen Topçalı, Göktepe ve Kocaali halkının taleplerine oy birliği ile kabul etti. Hastane yeri ile ilgili ise belediye meclisi gerekli kararı alırken iş TOKİ'nin hazırlayacağı projeye kaldı.

** Ereğli Belediyesi'nin 100 bin nüfusu geçtiğini ve Kadastro'dan emniyete kadar yeni kadroların açılacağını belirten Başkan Posbıyık, "Amacımız Ereğli'yi büyütmek. Soğanlıyörük, Ören, Pınarcık'ı da Ereğli sınırlarına alıp bu bölgelere sektörel teşviği getirmek suretiyle işsizlik bırakmayacağıma bölgeyi iyi bilen birisi olarak söz veriyorum" dedi.

Kdz.Ereğli Belediye Meclisinin Mayıs ayı ikinci toplantısı Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda Halil Posbıyık Başkanlığında gerçekleştirildi.

EMNİYETTEN ÖNLEM

İlk meclis toplantısında minibüscüler ile Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık arasında yaşanan tartışmanın ardından ikinci toplantı öncesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü AKM çevresinde ve toplantı salonunda geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş da bizzat toplantı öncesi Atatürk Kültür Merkezi çevresinde tur atarken polis araçları ve görevli polisler toplantı bitimine kadar beklediler. Bir önceki oturuma ait karar özetinin okunmasının ardından gündemde yeralan maddeler görüşülmeye başlandı.

3 YENİ MAHALLE

Ereğli Belediyesi'nin 2009 yılına ait Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabı ile Taşınır Mal Kesin Hesabı ve Yönetim Dönemi Hesabının ilgili komisyondan gelen raporlarının ad okunarak oylamasının yapılmasının ardından Ereğli Belediyesi'ne otobüs alınması talebi komisyona havale edildi. Referandum sonucu Ereğli Belediyesi'nin mahallesi olmak isteyen Kocaali, Topçalı ve Göktepe köyünün Kdz.Ereğli Kaymakamlığından gelen taleplerinin belediye meclisinde onaylanarak kabul edilmesinin ardından konuşma yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz.Ereğli'nin 100 bin nüfusu geçtiğini söyledi.
100 BİN 612 NÜFUS OLDU
Posbıyık meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında, Kdz.Ereğli'de işsizlik diye bir şey bırakmayacaklarını vurgularken, "Kdz.Ereğli'nin 100 bin nüfusa ulaşması için başta meclis üyelerimiz olmak üzere muhtarlarımız, Ereğli sevdalıları büyük çaba sarfettiler. Kdz.Ereğli'nin nüfusu 100 bin 612 olmuştur. Kdz.Ereğli İçişleri Bakanlığının 50-100 binli kentleri arasında yer alırken şimdi sınıf atlamıştır. Kadastro müdürlüğünden pek çok müdürlüğe kadar çoğalmalar artmalar olacaktır. Ereğli Belediyesinde su konularında bile Devlet Su İşleri, Bakanlar Kurulu kararı ile bu bölgede daha faal olacaktır.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Bu çok büyük bir başarıdır. Kdz.Ereğli'yi 100 bin nüfusu aşmasından son derece büyük mutluluk duyuyorum. Amacımız ve hedefimiz Ereğli'yi büyütmektir. Ereğli'yi işsizlikten kurtarmak istiyoruz. Sınırlarımızı genişletirsek, Soğanlıyörük, Ören, Pınarcık'ı da Ereğli sınırlarına alıp bu bölgelere sektörel teşviği getirmek suretiyle işsizliğin i'sini dahi bırakmayacağıma bölgeyi iyi bilen birisi olarak söz veriyorum. 10 Yıldır bunu söylüyorum hep çelme yiyorum ama hedefimizi aşmayı başladık. Yeni hastanenin, terminalin, çevre yolunun, ikinci el otoların o bölgeye gelmesi ile kendi kendimize bu işi aşmayı başladık. Engellenirse 5 yıl atar 10 yıl atar ama sonuçta olur. Muhtarlar şahsi menfaatlerini düşünmeyip toplumun menfaatlerini düşünürlerse kısa sürede hedeflenenler gerçekleştirilebilir" dedi.

DEĞERİNİ TOKİ VERECEK
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hastane konusu ile ilgili olarak ise Ereğli Belediyesi'nin üzerine düşeni yerine getirdiğini ve sözleşme imzalanması konusunda Ereğli Belediye Başkanına yetki verildiğini, bu süreçten sonra TOKİ'nin söz konusu alan için yapacağı projenin tamamlanarak Ereğli Belediyesi'ne göndermesinin ardından meclisce planın onaylanarak işleme konulacağını belirtti. Posbıyık, "Devlet Hastanesi yapmak isteyen Sağlık Bakanlığı daha modern bir hastane için TOKİ ile görüşüldü ve anlaşıldı. Kaynarca Konutları bizim her şeyimiz. Başarı ile yürütülen bir çalışmalar oldu, o bölgede insanlardan satın alarak paralarını ödeyerek kamulaştırdık ve belediye bünyesine kattık. Bizim vatandaşlardan aldığımız kamulaştırma paralarını TOKİ'den almak şartı ile anlaştık, meclis gündemine getirdik, belediye başkanına imza atmak için yetki verildi şimdi belediyede bu iş ile ilgili işlemler tamamen bitmiş demektir. Ancak yeni duruma göre TOKİ hastanenin yerini işleyecek, planını yapacak projeyi bize gönderecek, bize erken gönderirse olağanüstü meclisi toplayarak onayladıktan sonra işlem bitecek ve bizde 5 taksitte paramızı alacağız. AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan bu konu ile ilgili olarak çok büyük çaba sarfetmiştir. Şimdiden hayırlı olsun diliyorum" dedi.

POSBIYIK'A YETKİ VERİLDİ
Gündemde yeralan 2010 yılı içerisinde yapılacak yer altı şebeke hattı döşeme kazı çalışmaları için Düzce Ereğli Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (Dergaz) ile Ereğli Belediyesi arasında imzalanacak protokolün ilgili komisyondan gelen raporuna göre Kdz.Ereğli Belediye Başkanına yetki verildi. Yine 2010 yılı içerisinde yapılacak yer altı şebeke hattı döşeme kazı çalışmaları için Türk Telekomünikasyon A.Ş.Genel Müdürlüğü adına Zonguldak İl Telekom Müdürlüğü ile Ereğli Belediyesi arasında imzalanacak protokolün görüşülmesi için ilgili komisyondan Ereğli Belediye Başkanına yetki verilmesi de oy birliği ile kabul edildi.
Kdz.Ereğli Belediye Plaj ve kamp ücretlerinin görüşülmesinde ise plan bütçe komisyonunun raporuna göre fiyatın 60 TL olması kararlaştırıldı ve bu kararda meclisden oy birliği ile geçti.
Ereğli Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısı ise 2 Haziran 2010 Çarşamba günü gerçekleştirilmesi de karara bağlandı.