Zonguldak AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar İstanbul'un Fethinin 559. Yılını kutladı.
Uçar, İstanbul, adeta Türkiye'nin özetidir; ülkemizin ekonomik, toplumsal, kültürel ve sanatsal hayatının lokomotif şehridir. İnsanlığın ortak mirası sayılan İstanbul'un tarihi dokusunu, kültürel birikimini korumak, uzun yıllar bilim ve kültür merkezi olarak yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur dedi.
Açıklama şu şekilde:
Tarihte çok uzun süre alınması imkânsız gibi görünen İstanbul, büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet'in dehası, eşsiz stratejisi ve akılcı hamlesiyle Türklerin egemenliğine girmiştir. İstanbul'un fethi, hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için adeta bir dönüm noktası teşkil etmiştir. Bu yalnızca bir askeri zafer değil, dünyada pek çok dengeyi değiştiren, önemli siyasal, sosyal, ekonomik sonuçlar doğuran tarihi bir hamle olmuştur.
Fatih Sultan Mehmet, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, İstanbul'u farklı inanç ve kültürlerden insanların bir arada uyum içinde yaşadığı bir hoşgörü merkezi yapmıştır.
İstanbul, adeta Türkiye'nin özetidir; ülkemizin ekonomik, toplumsal, kültürel ve sanatsal hayatının lokomotif şehridir. İnsanlığın ortak mirası sayılan İstanbul'un tarihi dokusunu, kültürel birikimini korumak, uzun yıllar bilim ve kültür merkezi olarak yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur.
Bu düşüncelerle İstanbul'un fethinin mimarı, büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmet'i, fethin sembollerinden olan Ulubatlı Hasan'ı ve tüm kahramanları rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum.