Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ve beraberindekilerle, Zonguldak Şehitler Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz'ı ziyaret etti.
Yorulmaz kendilerini ve derneği ziyaret eden Haluk Koç'a teşekkür ederek bir plaket takdim etti. Yorulmaz ayrıca Koç'la birlikte gelen CHP'li heyete 'Zonguldak Gazi ve Şehitler Albümü' verdi. Yorulmaz şehit gazi çocuklarına yapılan yardımlarla alakalı Koç'a bilgi verdi.
Haluk Koç ziyarette yaptığı konuşmada, "Bazı kavramlar var ki, kim içini boşaltmaya çalışırsa çalışsın, bunda başarılı olamaz. Şehitlik ve gazilik kavramı böylesi kavramlardandır. Bütün bu süreçleri izlerken bir tek şey istiyoruz. Bundan sonra kan olmasın, kimsenin canı yanmasın. Ama ne yapılıyorsa, ne ediliyorsa bunları gizli kapılar ardında değil de milletin önünde konuşun. Burada can ve evlat verenler var. Ocağı sönenler var. Kardeşlik, huzur, birlik, dirlik ve huzur içinde yaşamak hepimizin isteğidir. Bütün bunlar bir takım pazarlıkların arkasında yapılıyorsa sorgulamak bizim hakkımız. Hep beraber huzuru, barışı ve birlikte yaşamayı istiyoruz. Ama her şey şeffaf olsun. Kanun ve hukuk devleti çerçevesinde olsun. Hukuk devleti dışına çıktığınız zaman her şey gayri meşru olur" dedi.
Daha sonra Koç dernekte bulunan şehit aileleriyle bir süre sohbet etti.