Saadet Partisi Zonguldak İl Yönetimi ve Kdz.Ereğli İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbı yık?ı ziyaret ederek gündeme ilişkin değerlendirmede bulundular. Ziyarette birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı, Kdz. Ereğli İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti. Saadet Partisi İl Başkanı Nec det Sarı, Baş kan Posbıyık'ın açıklamalarını ve yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, ?Belediye başkanı olarak sizin yaptığınız açıklamaları ve çalışmaları yakından takip ediyoruz. Zonguldak için Ereğli için ya pılacak her türlü harekete teşkilat olarak varız. İnsani değerler çerçevesin de her zaman bölgemiz için yapılacak projelere destek olmaya devam edeceğiz. Bundan sonra yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum? dedi.

BİRLİK MESELESİ
Başkan Posbıyık ise ziyaretten son derece memnun olduğunu belirterek, ?Bölgemizde tek mesele; birlik ve beraberlik. Sizin de bahsettiğiniz gibi insani değerler çerçevesinde birlik ve beraberliğin sağlanması gerekiyor. Siyasi rant için olumsuzluklar yaşanıyor. Bunun örnekleri var; bakın Düzce 52 binlerde olan nüfusu bugün 120 binlerde. Neden; orada parti ayrımı gözetmeksizin insanlar yöneticiler birlik ve beraberlik içerisinde olabiliyor. Zonguldak maalesef üzülerek söylüyorum; gerektiği kadar ilgi görmüyor. Ben herhangi bir hareketin önüne geçtiğim zaman 'Şov yapıyor'. 'Partisine prim kazandırıyor' gibi ifadeler oluyor.

TSO VEYA KONSEY ÖNÜMÜZE GEÇSİN
O yüzden Ticaret ve Sanayi Odası ya da Kent Konseyi önümüze geçsin. Ben mücadele ettiğimiz zaman bana 'Kavgacı' diyorlar. Benim bölgemiz için yaptığım mücadelem eğer kavga ise; ben kendim için kavga etmiyorum ki; bölgemiz için kentimiz için mücadele ediyoruz. Tepki yok, ses yok. İstediğimizi alamıyoruz. Ankara bizim halimizden memnun olduğumuzu düşünüyor. Daha önceki yıllarda birlik ve beraberlik içerisinde yaptığımız çalışmalar ve mücadeleler ortada. Bugün yapılması gereken de aynı şey. Bunu 10 yıldır söylüyorum. Ama bir türlü harekete geçemedik. Zonguldak'ın bütün ilçe ve beldeleriyle birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmesi gerekir. Ama maalesef şimdiden bazı kişiler 1-2 sene sonra yapılacak olan milletvekilliği için sıralama hesapları yapıyor. Kentimiz ve bölgemiz gelişmeye çok müsait bunun sağlanması için özellikle tekrar söylüyorum parti ayrımı gözetmeksizin birlik ve beraberlik gerekir? dedi.

BELEDİYENİN EKONOMİK DURUMU
Ereğli Belediyesi?nin çalışmaları ve ekonomik durumu ile ilgili bilgiler de veren Posbıyık, ?Yaşanan ekonomik krizler vatandaşı borcunu ödeyemez noktaya getirdi. Tahsilat oranlarında yüzde 98?lerden yüzde 60?lara düştük. Önümüzdeki günlerde siyasi partiler olsun, sivil toplum örgütleri olsun halkımız olsun Atatürk Kültür Merkezinde biraraya geleceğiz ve onlara yaptığım ve yapmaya çalıştığım çalışmalar ile ilgili bilgi vereceğim. Onların sorularını yanıtlayacağım. Benim veremeyecek hesabım yok? dedi.