Demir Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demir, kaçak maden ocaklarına yönelik yapılan operasyonlar ilgili, "Bir operasyon değil, isterse 100 operasyon yapsınlar. Ben dürüst ve namuslu çalıştığım sürece hiç önemli değil dedi.
Zonguldak'ta sabah 07,00 itibariyle Demir Madencilik'e ait redevanslı sahalarda ve bürolarında Emniyet Müdürlüğü ekipleri eş zamanlı operasyonlar düzenlemişti. Operasyonların ardından Demir Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demir, Demir Medya Tesisleri'ndeki makamında basın toplantısı düzenledi.
Operasyonlar hakkında gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulunan Demir, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak hakkında açıklamalarda bulundu. Kaçak ocakları üç aydan bu yana resmi makamlara bildirmelerine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığını ifade eden Erdoğan Demir şöyle dedi:
Kaçak ocak işletenleri, teşvik ettiği iddia edilen Erdoğan Demir yani ben ve ailem hakkında bütün bürolara eş zamanlı baskın düzenlediler. Burada 22 tane saha var. Buradaki sahalarda 800'e yakın kaçak kömür ocakları var. Bunların hepsini üç ayda bir resmi makamlara her tarafa bildiriyoruz. Emniyet müdürüne bunu sormak lazım bu dilekçeleri biz kendilerine nokta olarak ilettiğimiz zaman niye buralara işlem yapılmadı. Bunun sebebi açık ve net söylüyorum. Delilli ve belgeli olarak konuşuyorum. Kilimli'de direk ambarı eski belediye başkanının oğlu Hamit Aslankılıç, emniyet müdürüne yakınlığı olarak kaynaklanan, malum gazeteci ortağıdır, Kendileri BİMER'e şikayet dilekçesinde bulunuyorlar. 50 seneden beri kaçak kömür ocaklarını imha ettiniz mi? Oradaki insanlar aç mı gezecekler? Buraları Hakkari ve Yüksekova'ya mı çevirmeye çalışıyorlar. Ben kaçak kömürcüleri savunmuyorum. Ben risk aldım 56 taşerona yer verdim. Ben o insanların ailelerine çocuklarına rızıklarına helaliyle getirmeleri için redevans ödemeleri için risk aldım. Orada bir kaza olduğu zaman bu insanlar paralarını ödemediği zaman müteselsilsen ben sorumluyum. Bu insanları sokağa mı dökmek istiyorsunuz. Eski belediye başkanı seçim kaybetmiş kaçakçılardan kömürcülerden hesap soruyorlar. İl emniyet müdürü adama sorarlar, buranın emniyet müdürüsün. Kilimli'de direk ambarına gidip oturuyor. O direkleri kime satıyorlar. Adama sormazlar mı? Yasal ocaklar o direklerden almıyor.

ÇATES'E YAPILAN OPERASYON
ÇATES'e yapılan baskında istenilen netice ulaşılamadığını aktaran Erdoğan Demir, satılması halinde ÇATES'e de talip olacağını kaydetti. Malum gazeteci diye hitap ettiği Halkın Sesi Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa Özdemir'e de seslenen Demir, ÇATES'e baskın yapıldı. İstedikleri neticeyi alamadılar. Niye ben dürüst çalıştığım için. Ben oraya 18 seneden beri mal veriyorum. Hatta satılırsa da ben alacağım. Ben Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne avanta verdiğim iddia ediliyor. İspat edilmedi. Dün akşam malum gazeteci Hamit'in ortağı, 'Şiit, sessizluk' dedi. Bu yani yarın operasyon var benim haberim var demektir. KOM Şube'den birisi bilgi veriyor. Bu haber nereden gitti oraya. Bu yazıları savcılar dikkate almayacak mı? Babası seçim kaybetmiş babası diye seçkin Özdemir ile uğraşacaksın her gün. Sayın müdürüm ben sadece senin makamına ve rütbene saygı duyarım. Senden de korkmam. İstediğini yap. 50 kilogram yüzünden bana 1,500 TL ceza yazıldı. Bu kadar hırsın aklının önüne geçmiş. Malum gazeteci bir haber yaptı ertesi gün benim arabalarıma 24 bin TL ceza yazıldı. Kendin bir uygunsuzluk varsa ekibini gönderirsin ceza yazdırırsın. Bizim arabalarımızı yolda durduruyorlar. Ben Zonguldak'ta doğdum, Zonguldak'ta ölürüm. Mezarım da burada olacak. Ben çok emniyet müdürleri gördüm. Çoğuyla da çalıştık. Ama ben böyle şey görmedim. Ben 2 bine yakın işçi çalıştırıyorum. Ama benim bir açığımı bulsun Zonguldak'ı terk edeceğim. Ben dürüstlüğümden ödün vermedim ayaktayım. Bu kömürcülerden ne istiyorsun. Ali Başkanın oğluna ucuz kömür satmıyorlar diye mi veya kaçak kömür ocaklarını redevanslı sahalar direk almıyorlar diye mi bu kadar baskı yapıyorsun. Öldürmeyen her darbe güçlü kılar. Milletvekillerine de sesleniyorum. Zonguldak'a sahip çıkmazlarsa da yarın da Zonguldak onlara sahip çıkar. Sen herkesin emniyet müdürü olacaksın. Bu Zonguldak halkı ne zamana kadar sesini çıkartmayıp böyle duracak? Bir operasyon değil, isterse 100 operasyon yapsın ben dürüst ve namuslu çalıştığım sürece hiç önemli değil diye konuştu.

PARAMI HALA VERMEDİ
Özdemir'in yaklaşık 4-5 yıl önce kendisinden 20 bin TL aldığını iddia eden Demir, Bu çocuk yuvam dağılacak diye bizden 20 bin TL para istedi. Ağladı sızladı, biz buna 20 bin TL verdik. Benim paramla çoluk çocuğuna ekmek aldı veya başka yerde yedi. Sen onurlu insansan gel benim paramı ver. Sen nasıl bir insansın, nasıl bir adamsın. Benim paramla çoluk çocuğuna ekmek yedirdin. Benim paramı 4-5 senedir hala daha vermedi dedi.

BİZİM MEDYA DUYURDU
Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından aramaların ilk kez Demir Medya tarafından duyurulduğunu ifade eden Erdoğan Demir, Benim yalnızca iş yerlerim arandı. Bunu da ilk duyuran benim internet sitemdir. Benim ve ailemin gocunacağı yer yok. Biz kimseye et yerine soya satmadık. Biz kimseye İzmir'den ihalelerden kaçakçılığa takılmadık. Bebeklerin boğazından geçen etle senin ne işin var. Yemek ihaleleri niye birleşti. Milli Eğitim Muavini niye görevinden alındı? Sen gidiyorsun, kiminle oturuyorsun. Kaçak direk satan, kaçak kömür alan satan adamla beraber oturuyorsun. Et yerine soya satan, bebeklere soya satan insanlarla oturup kalkıyorsun. Bütün delillerimle Cumhuriyet Savcısı'nın Valinin önüne koyarım. Elimde belge ile beraber konuşuyorum dedi.

ŞİKAYET EDEN BELLİ
Yetkilileri göreve davet eden iş adamı Erdoğan Demir, İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş isteyeceğini ve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi. Yapılan operasyonun BİMER'e yapılan ihbar sonrası başlatıldığını dile getiren Demir, Bütün müfettişler gelsin incelesin benim saygım sonsuzdur. Geldiler incelediler öğrendiler ki 1700 işçi çalıştırıyorum. Bana teşekkür edip gittiler. Beni BİMER'e şikayet edenler Mustafa Özdemir imzalıdır. Onun da belgesi var. Bir delikanlı adam, açık açık yaz, 'Ben yaptım' diye söyle. Hiçbir suç deliline rastlanılmamıştır denildi. Bu büro Demir Madenciliğin bürosu değil. Hırsları o kadar çok akıllarının önüne geçmiş ki. Ek yazı ile geldiler burayı aradılar. Burası Demir Medya Tesisleri'dir. Ben AK Parti'ye çalışmış bir iş adamıyım. Kimseden gizli saklım yok. Bana Emniyet Müdürü, yardımcısını göndererek emniyete araba almamı söyledi. Böyle olmaz ki, gelip ziyaret edersin bir değil iki araba alırsın. Soğuksu Karakolu'nun yarısını ben yaptırdım, benzin istasyonunu tamamını ben yaptırdım. KOM'u ben yaptırdım. Ben Allah'tan başkasından korkmam. Benim üzerime gelme sebebini biliyorum. Onu ben belgeleriyle beraber Vali beye Cumhuriyet Savcısı'na vereceğim diyerek basın toplantısını sonlandırdı.
Demir, ailesinden hiç kimsenin göz altına alınmadığını belirtirken ifadesine başvurulması halinde yalnızca Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verebileceğini sözlerine ekledi.