Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı'ndan il yönetimine alınan ve ardından da ani bir kararla partisinden istifa eden Yusuf Deniz'in istifası, parti içinde şaşkınlığa neden oldu.
Deniz'in istifası üzerine açıklama yapan TDH Kozlu Belde Temsilcisi Satı Özmen, saygı duymaktan başka bir şey söylemeye gerek olmadığını belirtti.
Özmen, daha partileşmemiş bir hareketin ülke genelinde hızla yükselmesinin yanı sıra bu tür istifaların harekete zarar vermeyeceğini dile getirerek, "Sayın Yusuf Deniz, siyasette uzun yıllar ANAP'ta görev yapmış ve ANAP Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten bir isimdi. Daha sonra partisinden istifa ederek Değişim Hareketi içinde beraber çalışmaya başladık. Kendisi son derece iyi ve saygın bir kişiliğe sahip bir arkadaşımız. Bizim kendisiyle hiçbir sorunumuz olmadı. Değişim Hareketi çatısı altında Merkez İlçe Başkanlığı görevine getirilerek çalışmalarımızı diğer belde yönetimi arkadaşlarımızla beraber yürütüyorduk. Eksikliklerimizi beraber konuşarak tartışıyorduk. Ama son dönemlerde İl Başkanımız Sayın Harun Akın'ın kararıyla merkez ilçeden, il yönetimine alındı. Daha sonrada ne olduysa, henüz anlamış değiliz. Kendisinin vermiş olduğu kararla beraberinde bazı belde yöneticileriyle birlikte istifa ettiğini öğrendik. Almış olduğu karardan dolayı kendisine saygı duyarız. Daha kurulmamış ve Genel Başkanımız Sayın Mustafa Sarıgül liderliğinde ülke genelinde hızla yükselen bir hareketin bu tür istifalarla zarar görmeyeceğini, aksi takdirde gidenin yerinin dolacağını söylüyorum. Çünkü makamlar gelip geçicidir. Kimse o makamda baki kalamaz" dedi.