Demokrat Parti’nin (DP) geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan 10’uncu Olağan Genel Kurulu’nda 580 oy alan eski Bakanlardan Namık Kemal Zeybek, Genel Başkan seçildi. DP İl Başkanı Hakkı Karagüzel, genel kurul öncesi yaptığı açıklamalarda, “Çiller yoksa, ben de yokum” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Namık Kemal Zeybek’in Genel Başkan seçilmesine olumlu baktıklarını belirten Karagüzel, diğer il başkanları ile ortak karar aldıklarını ve istifa etmeyeceğini açıkladı. Diğer il başkanlarının kendisine, “İstifa etme” diye telkinde bulunduklarını söyleyen Karagüzel, açıklamasında şunları söyledi;
“Genel Kuruldan önce ‘Tansu Çiller veya Çiller ayarında bir lider gelmediği takdirde istifa ederim’ demiştim. Zeybek de İl Başkanlarının desteğiyle genel başkan oldu. 35 civarında İl Başkanı arkadaşım da Çiller gelmediği takdirde istifa edecekti. Bizim o kararımız hala geçerliydi, ama arkadaşlarımla beraber imza verdiğimiz adayımız Sayın Zeybek oldu. Zeybek’e, ‘Benim böyle bir beyanatım oldu’ dedim. Bu beyanatımda istifa edeceğimi dile getirmiştim. Arkadaşlarım ve Sayın Zeybek, bana, ‘Sakın istifa etme’ dediler. Yeni Başkanımızı, Sayın Tansu Hanım da kendisini arayıp tebrik etti ve bu da bizim moralimizi yükseltti. Çiller, bana Zeybek’in de değerli bir lider olabileceğini söyledi. Yani Zeybek’in, Çiller’in tercihleri arasında olduğu inancındayım.
Demokrat Parti, ‘Genel Başkan kim olacak, seçime kimle gidecek?’ yorumlarından kurtardı.
Benim istifa edeceğim lafımı diğer İl Başkanları arkadaşlarımla beraber şimdilik rafa kaldırdık.
İstifa kararı aldığım arkadaşlarımla beraber yine aynı arkadaşlarla beraber karar aldık. İnşallah memleket için iyi olacak. Bu kongre bir intikam kongresi oldu. Eski Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk’tan intikam almış olduk.
Çünkü Sayın Cindoruk bize, ‘Tansu Çiller’i getireceğim’ diye söz vermişti. Günde 3-4 kere karar değiştiren bir lider konumuna girdi. Bu sözü yerine getirmediği için kendisi de hiçbir başkan tarafından desteklenmedi.”