30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Türk milleti ve şanlı ordumuz, 30 Ağustos Zaferi ile her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık yurdumuzu bölüp ve parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermiştir dedi. Posbıyık'ın açıklaması şu şekilde:
Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi'nin 90. yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde; büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
Kurtuluş Savaşımızın en şanlı zaferi, milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini alan; Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde kazanılan ve Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli cephe zaferlerinden Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın temelinde, hiç kuşkusuz, milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı ile kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır.
Türk milleti ve şanlı ordumuz, 30 Ağustos Zaferi ile her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık yurdumuzu bölüp ve parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermiştir.
Tarih boyunca, herhangi bir milletin egemenliği altında yaşamayan büyük Türk Milleti'nin yüce önderimizin öncülüğünde, kurtuluş mücadelesini Büyük Taarruz ile taçlandırarak zaferle sonuçlandırdığı gün olan 30 Ağustos 1922'nin, Türk tarihinde taşıdığı değerin çok iyi bilinmesi gerekmektedir.
Dönemin şartları içerisinde askeri kuvvetlerimizden kat kat üstün bir ordu karşısında kazanılan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile büyük Türk milleti; birlik ve beraberliğinden, hürriyet ve istiklalinden en zor koşullarda dahi vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Kimsenin şüphesi olmasın ki, her Türk'ün yüreğinde yatan ve aziz Cumhuriyetimizin en sağlam dayanağı olan hürriyet ve istiklal aşkı her saniye canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anar, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.