AKP Zonguldak Milletvekili adayları Alaplı’da açık hava mitinginde vatandaşlara seslendi. Yoğun alkış alan 2. sıra milletvekili adayı Prof.Dr.Ercan Candan, “Bizler 2023’de Anıtkabire giderken şikâyete gitmeyeceğiz. Biz övünerek gideceğiz. Onuncu yıl marşı ile değil, 100. yıl marşıyla Anıtkabire gideceğiz” dedi.

12 Haziran tarihinde yapılacak olan Genel seçimler öncesi Hükümet Caddesinde miting düzenleyen Ak Parti Alaplı İlçe Teşkilatı, miting alanı hınca hınç doldururken, gövde gösterisi yaptı. Kadınların büyük ilgi gösterdiği Ak Parti mitingine binlerce insan katılırken köylerin katılımı da yüksek oldu. Seçim otobüsünden kalabalık vatandaş topluluğuna hitap eden Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, miting alanı dolduran halka teşekkür ederek, “12 Haziranda iktidar belli Zonguldak bölgesinde Ak Parti Alaplı’da en yüksek oyu alarak 1 parti olacaktır. 4 sıra adayımız Hüseyin Yılmaz kardeşimizi de Meclise yollayacağız” dedi. Alaplı’da yapılan hizmetleri anlatan Çaturoğlu, 8,5 yılda Alaplı’da yapılamayan birçok hizmet yaptıklarını 12 Haziran’dan sonrada bu hizmetlerin süreceğini kaydetti.

ALANI DIŞARIDAN
GELENLER DOLDURMADI
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise konuşmasında, miting alanı dolduran binlerce insanın dışardan gelmediğini hepsini Alaplı insanları olduğunu kaydetti. Bu güne ka-dar bu meydanda 3 miting yaptığını 3’ünüde kazandığını anlatan Çimenoğlu, bu 4. mitingim 12 Haziran tarihinde gümbür gümbür geliyoruz” dedi.

AK PARTİ İCRAATLARI
İLE ÖNE ÇIKIYOR
Ak Parti MYK ve Belediye Meclis üyesi Emine Çift, ise, “Sizin görebilme yeteneğinize görüş gücünüze ve itirak yeteneğinize sahip olamayanlar bu görüşlerinizi cehaletle beyinsizlikle hitam ediyorlar. Yetmiyor birde gelip sizden oy istiyorlar. Bizim insanımız her zaman sağduyusunu ve iradesini mecliste yaşatmıştır. Yaşatmayı da devam edecektir” dedi.

YILMAZ’DAN AÇIKLAMA
Ak Parti 4. sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Ak Parti diğer Partilerin arasında en önemli fark yarımla dağıtım arasındaki farktır. Ak Parti sizin elde ettiğiniz ürettiğiniz ürünleri nasıl üretime dönüştüreceğini nasıl daha fazla geliştirebilirim derdindeyken diğer partiler elde edilen hâsılatı nasıl dağıtabiliriz endişesi içine girmişlerdir. Ak Parti sizlerin karşısına icraatları ile çıkarken diğer partiler ise vaatleriyle çıkıyor” diye konuştu.

100. YIL MARŞIYLA
ANITKABİRE GİDECEGİZ.
Tezahüratlarla konuşmasına başlayan Ak Parti 2. sıra Milletvekili adayı Ercan Candan, 2023 yılında Ak Parti Anıtkabire 10. yıl marşıyla değil 100. yıl marşıyla gideceklerini belirterek şöyle dedi; “Biz bu listelerde varsak bir şeyleri ima ediyor Sayın Başbakanımız burada bir hareketliliğin olacağını ima ediyor. Başımızda 1. sırada çok deneyimli bir ağabeyimiz var. Bizlere hata yapmamamız için başımıza getirilmiş bir isim. Bundan sonraki dönemde bölgemizde birçok yatırımlar gelecek. Bu yatırımların takipçisi bizler olacağız. Buradan yapılacak birçok söylemlere lütfen inanmayın işte termik santral yaptırmayacağız deniliyor. Bu termik santral nereye yaptırılması gerekiyorsa oraya yaptırılır. Ama halkımızın istemediği bir şeyi de biz asla istemeyiz. TTK’yı kapattırmayız diyorlar. TTK’yı niye kapatalım ki, kapattırılacak bir yere 5 bin tane işçi alınır mı? Böyle bir şey olursa en önde biz oluruz. Alaplı yatırım nasıl getirilir, takipçisi olacağız. Türkiye de paslanmaz çelik fabrikası kurulması gerektiğini söylüyorum çünkü bu Türkiye’de yok. Olması içinde elimizden geleni yapacağız. Biz buradan boş vaatlerle konuşacak değiliz. Bizim karakterimizde bunu getirmez. Diyorlar ki 2023 nedir? 2023 Türkiye Cumhuriyetini kuruluşunun 100. yılıdır. Yani Cumhuriyetimiz 100 yaşında olacaktır. 10 yaşında değil, biz 2023 de Anıtkabire giderken şikâyete gitmeyeceğiz. Biz övünerek gideceğiz. Onuncu yıl marşı ile değil, 100. yıl marşıyla Anıtkabire gideceğiz. Diyeceğiz ki, ‘Atam sizlerin muhasır medeniyet değdiniz o medeniyet buydu değimli biz dünyanın 10 büyük ekonomisiyiz. Kendi uçağımızı kendimiz yapıyoruz. Kendi füzemizi uydumuzu kendimiz yapıyoruz. Dünya bize gıptayla bakıyor’ diyeceğiz” dedi.

ALAPLI REKOR KIRACAK
 12 Haziran'dan sonra yeni bir anayasa ve yeni yatırımlarla Türkiye'nin 2023 hedefine emin adımlarla ilerleyeceğini ifade TBMM eski Başkanı Zonguldak Milletvekili adayı Köksal Toptan, şöyle devam etti: "Alaplı şimdiye kadar yapılan seçimlerde partimiz açısından Zonguldak birincisi oldu. Her hafta yaptırdığımız anketlerde Alaplı yine birinci oluyor.
Alaplılar'dan büyük bir rekor bekliyoruz. Alaplı yeni ve kendi rekorunu kıracak. Buna hazır mısınız? Bu kadroların başı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sizin gibi 2023'e hazır. İnşallah 2023 hedeflerini Türkiye mutlaka görecektir. Biz görmesek de çocuklarımız, gençlerimiz, torunlarımız ve gelecek kuşaklar görecek. Öylesine bir Türkiye ortaya çıkacaktır, dünya şapka çıkartacak. Öyle bir Türkiye'nin 12 Haziran'da başlayacak yürüyüşüne, hepimiz emin ve inananmış adımlarla katkı yapmaya hazırız"  Toptan, beraberindeki bazı milletvekili adaylarıyla vatandaşlara Seçim otobüsünden çiçek attı. Daha sonra Milletvekili adayları Hükümet Caddesinde yürüyüş yaparak Ak Parti yönetim kurulu üyesi İbrahim Yalçın tarafından hazırlanan 2023 pastası kesildi.