AKP’nin Zonguldak Milletvekilliği için 4. sıradan aday gösterdiği Harvard Üniversitesi mezunu Hüseyin Yılmaz, AK Parti’nin tanıtım toplantısının ardından Zonguldak’a geldi. Partinin il binasında düzenlenen toplantıda basın mensupları ve partililerle buluşan Yılmaz, burada önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ülkeler arasındaki durumunu da değerlendiren Yılmaz, ithal aday söylemlerine de ‘Sevimsiz tanımlama’ diye yanıt verdi.
AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, teşkilat ve belediye başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda, AK Parti’nin Zonguldak’ta seçim startını verdiğini ifade etti. Başkan Uçar, “Bildiğiniz gibi milletvekili aday sıralamamızda 4. sırada olan Hüseyin Yılmaz bildiğiniz gibi Türkiye genelinde tüm adayların tanıtım programı yapıldı. Zonguldak’ta seçim startını veriyoruz. Halka inip yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatmak üzere yola çıktık. Hüseyin Yılmaz ile birlikteyiz” diye konuştu.
“DÜNYANIN TÜRKİYE EKONOMİSİNDEN
BÜYÜK BEKLENTİLERİ VAR”
ABD’de öğretim üyeliği yapan Hüseyin Yılmaz, kendisi ile ilgili en çok merak edilen konunun adaylığı olduğunu ifade etti. Adaylığı konusunda ani ve hızlı karar verme süreci yaşadığına dikkat çeken Yılmaz, Türkiye’nin dünyadaki durumunu da şöyle değerlendirdi:
“En merak edilen sorularla başlayayım. Öncelikle adaylığım konusunda biraz ani ve hızlı bir karar verme süreci oldu. Ülkede şu anda çok kritik dönemden geçiyor. Aslında hepinizin de gurur duyması gereken bir şeydir. Son orta doğudaki ayaklanmalara kadar dünyada tartışılan iki ülke vardı birisi Türkiye diğeri de Çin’di. Türkiye’nin aktifliği bütün dünyanın dikkatini çekiyor. Bu anlamda çok fazla sorulara muhatap oluyoruz. Bu anlamda hepinizi tek tek tebrik ediyorum. Uzun vadede Türkiye’nin bütün dünyaya vereceği çok fazla şeyler olacaktır. Bütün dünyadan Türkiye ekonomisinden büyük beklentileri var. Türkiye yalnızca kendi sorunlarını aşmakla kalmıyor diğer dünya toplumları için kendi sorunlarına çözdüğü yöntemler örnek oluyor. Bende bu kritik dönemde daha aktif bir şekilde müdahil olmak istedim. Adaylık sürecin özeti budur. Zonguldak ile bağım olduğu sorusuna gelince maalesef futbolcu olmadığımız için tanınamıyoruz. Ben tarihçiyim bu nedenle daha az tanınıyorum. Ben Ereğli’de doğdum. Çocukluğum ve gençliğim Zonguldak’ta geçti. Florida’ya giderek orada göreve başladım. Meslek olarak Ortadoğu ve uluslar arası ilişkiler tarihçisiyim.”
“KİMLER İTHAL ADAY
OLDUĞU ORTADA”
AKP’nin seçim beyannamesinin sorusuna yanıt veren İl Başkanı Hamdi Uçar, düzenli istikrarın önemine değindi. Başkan Uçar, “Başbakanımızın açıklamış olduğu beyannamenin içinde güçlü Türkiye güçlü toplum, demokrasinin büyümesi ve anayasa ile ilgili çok önemli çalışmalarımız var. Türkiye’nin 2023 vizyonunu ortaya koyan bir beyanname var. Bizim sloganımız da Türkiye büyüsün istikrar sürsün. Bu beyanname 10-15 yıllık bir beyannamedir. İnşallah suni tedbirler değil kalıcı çözümlerle ülkemizin gelişmiş ülkelerin hedeflediği seviyeye getirmek için çıtanızı yüksek tutmanız gerekiyor. Kimlerin ithal aday olduğu belli ortadadır. Ercan Candan ve Hüseyin yılmazın nerede doğup nerede eğitim gördükleri ve kökenleri bellidir. Ercan bey bölgenin sanayisine yönelik akademik kariyerinin olması bölge için bir avantajdır. Bunun dışında Hüseyin Yılmaz’ın da ifade ettiği gibi kendisinin Alaplı ve Ereğli’de yaşaması bu bölgede doğması büyümesi, böyle bir ismin Zonguldak’ı temsil etmesi bizim için şanstır. Kimin adayı ithal halkımız onu 12 Haziran 2011 tarihinde verecektir” dedi.
İthal aday tanımlamasının sevimsiz olduğunu ifade eden Hüseyin Yılmaz, “İthal aday tanımlaması çok sevimsiz. İthal aday nitelendirilmesi yapılırken, o adayın bölge ile hiçbir bağlantısı olmaması veya çok zayıf bir bağlantı içinde olduğunu düşünmek gerekir. Bunun yapılırken dışarıdan empoze ediliyor olması lazım. Düşünün ki bir aday orada doğmuş ve büyümüş mesleki sebeplerden başka bölgelerde bulunmuş. Almanya’da Avrupa’da bir sürü ülkelerde on binlerce Zonguldaklı var onlar da çalışıyorlar. Yurtdışında yaşamakla belki fiziki anlamda bir müddet ayrı kalıyorlar ama kalben ve manevi açıdan kesinlikle buradalar. Buraya geldiklerinde yine konuştukları mevzular yine bölgenin mevzularıdır. Bir nevi artık bu insanlığın da geldiği noktayı da gösteriyor” diye konuştu.
“ZONGULDAK’IN, DIŞINA TAŞABİLEN
İNSANLARA İHTİYACI VAR”
İnsanların dünyada daha çok hareket halinde olduğuna dikkat çeken Hüseyin Yılmaz, bu durumun dinamizmi getirdiğini söyledi. Yılmaz, “İnsanlar artık etrafı setle çevrilmiş küçük kasabalarda yaşamıyorlar. Dünyada insanlar artık daha çok hareket halindeler o da o bölgeye bir dinamizm getiriyor.
Zonguldak’ta doğan herkes Zonguldak’ta kalsaydı, Zonguldak bu noktalara gelemezdi. Bütün dünya ile ne kadar bağlantılı olursanız Zonguldak’a o kadar faydalı olursunuz.
Bu bir kazançtır. Artı diğer bir noktada o insanın kendisini nasıl hissettiğine bakar. Zonguldak’ın dışına taşabilen insanlara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.Adaylığını istişare ederek koyduğunu ifade eden Yılmaz, “Partideki bir çok arka-daşla istişare ettik. Niye Zonguldak sorusunu soruyo-rsanız, en faydalı olabileceğim yer olarak Zongul-dak’ı düşündüm. Neticede bir insanın en iyi tanıdığı yer büyüdüğü yerdir” diye sözlerini tamamladı.