Ereğli İşadamları Derneği Yöneticileri, Gıda ve İş Geliştirme Platformu'na katılacaklarını ve yine 5 Ekim tarihinde ilçede 'Küresel Vizyon' adlı toplantı düzenleneceğini duyurdu.

Erdemir'in özelleştirilmesi ile birlikte Ereğli'nin alışkanlıklarının da değişim gösterdiğini belirten ERİD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk, Artık devletçi, korumacı anlayış olmayacak. Ereğli'de 18-20 bin kişi göç etti deniliyor. Erdemir'in özelleştirilmesi sırasında bir travma yaşanacağının bir hesabı devleti yönetenlerce yapılmadı mı? Burada tersaneler kuruldu ama uluslar arası krizin neticesinde şehir bundan hayli zarar gördü. OSB'ler istenen neticeyi vermedi, demek ki burası yatırımcı için uygun değil, başka bir iyileştirme yapılması gerekiyor

Ereğli İşadamları Derneği (ERİD) Yöneticileri, Ankara'da düzenlenecek Gıda ve İş Geliştirme Platformu'na katılacaklarını ve yine ilçede küresel vizyon konulu bir panel düzenleneceğini açıkladı.

ERİD'İN ÜYE SAYISI 96
Kdz. Ereğli İşadamları Derneği (ERİD) Genel Sekreteri Mehmet Emin Çolakoğlu, dernek hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmasında, 11 kişilik yönetimin bulunduğu derneğe 96 üyenin kayıtlı olduğunu belirterek, Uluslararası bir örgütlenmenin bir üyesi olmamız hasebiyle bunu pozitif anlamda değerlendirmek, buradaki organizasyonların kendi iş dünyamıza katkı sağlamasını istiyoruz dedi.

MÜDÜRLERİ DE GÖTÜRÜYORLAR
29 Eylül 2012 tarihinde Ankara Sheraton Otel'de düzenlenecek Gıda ve İş Geliştirme Platformu'nda dondurulmuş gıdadan kümes hayvanlarına, et ürünlerinden şekerleme, bisküvi, hamur işleri ve gıda makinelerine kadar birçok sektörün bir araya geleceğini söyleyerek, Bir işadamının 20 işadamıyla görüşme imkanı var. Burada dehşet güzel şeyler oluyor. Gıda anlamında 35 sektör buluşacak. 300 firma, Zonguldak'tan Sivas'a kadar 14 İl, 6 merkez ilçemiz bir araya gelecek. İl ve ilçe Tarım Müdürlüklerini de götürüyoruz. İstedik ki il ve ilçede planlama yaparken, ne tür gelişmeler olduğunu onları müdürlerimizin de görmesini arzu ettik sözleri ile konuştu.
ORTAKLIK KÜLTÜRÜ
5 Ekim 2012 tarihinde Kdz. Ereğli'de düzenlenecek Küresel Vizyon adlı toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çolakoğlu, ERİD olarak 5 Ekim 2012 tarihinde Kdz. Ereğli'de Küresel Vizyon adlı bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu toplantıda Ortaklık Kültürü başlıklı konferans kapsamında Ereğli'ye ANFED Federasyonu Genel Koordinatörü Namık Subaşı ve Aksapark ve Ankara Aktif İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bayraktar gelecek. Burada kastımız daha çok ortaklık kültürü konusunu ele almayı amaçlıyoruz. Ereğli'de daralan bir nüfus var. 18 ila 20 bin kişi olduğu söyleniyor. Biz de işadamları derneği olarak bu nüfusu kaybetmeden, giden nüfusu da geri çekmek anlamında neler yapılabileceğini düşünüyoruz dedi.

GÜZELLİK OLURSA HERKES YARARLANIR
Toplantıda konuşan ERİD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk de ilçe dışındaki toplantılara katıldıklarını ve bu toplantılarda aldıkları tecrübeleri Ereğli'ye  nasıl aktarabiliriz konusunda gayretli çalışmalar yaptıklarını belirterek,Ereğli'de bir zenginlik güzellik olursa bundan herkes yararlanır.

Burada hepimize sorumluluklar düşüyor. Bu bilinçle hareket edersek, birbirimizin eksiklerini görmek yerine, birbirimizin eksiklerini tamamlarsak hep beraber kazanırız. Çünkü bizim kültürümüzde birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır düşüncesi vardır.

ALIŞKANLIKLAR DEĞİŞİYOR
Maalesef özelleştirmeyle beraber Ereğli'nin alışkanlıkları değişiyor. Bu artık geri dönülmez bir yola girdi. Artık devletçi, korumacı anlayış olmayacak. Ereğli'de 18-20 bin kişi göç etti deniliyor:
Erdemir'in özelleştirilmesi sırasında bir travma yaşanacağının bir hesabı devleti yönetenlerce yapılmadı mı? Burada tersaneler kuruldu ama uluslararası bir krizin neticesinde şehir bundan da hayli zarar gördü. OSB'ler istenen neticeyi vermedi. Burası demek yatırımcı için uygun değil. Demek ki başka bir iyileştirme yapılması gerekiyor. Bunun devletin kurumlarına bir şekilde iletilmesi lazım dedi.