Zonguldak Müftüsü Refik Bulut, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle vatandaşlara çağrıda bulundu. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan jet imam sorunu nedeniyle de Müftü Bulut, bütün din görevlerine uyarıları yaptıklarını belirtti.
Ramazan Ayı’nın gelmesi ile birlikte Zonguldak’ta hazırlıklar tamamlandı. Zonguldak Müftüsü Refik Bulut, yaptığı açıklamada Kadir Gecesi de dahil olmak üzere bütün hazırlıkları tamamladıklarını belirtti. Ramazan Ayı’nda vatandaşların ezan okunur okunmaz iftarını açarken, sahurda da ezan okunur okunmaz yemeyi ve içmeyi bırakmasını istedi.
Öte yandan oruçlu iken denize girmenin burundan, ağızdan veya kulaklardan su girmemek şartıyla orucu bozmayacağını söyleyen Müftü Bulut, jet imam olayı ile ilgili olarak da bütün din görevlilerini uyardıklarını sözlerine ekledi.
Hazırlıklar hakkında bilgiler veren Müftü Bulut, “Rabbimize hamdolsun ki sağlık ve sıhhat içerisinde birlik ve beraberlik içinde bir defa daha ramazana yaklaştık. 31 Temmuz akşamı ilk teravihi kılacağız. Ramazan hazırlıklarımıza biz şimdiden başladık. İlçe müftüleri ve bütün personel ile birlikte toplantılar düzenledik. Çok önemli mazeretlerin dışında bütün hepimizin görevimizin başında olacağız. Hiçbir görevli ramazan ayı içinde izin kullanamayacak. Camilerimizin iç ve dış temizliği yapıldı. Elektrik ve ses tesisatı son defa gözden geçirilecek. Bayramlar için camilerden özel bölümler hazırlanacak. Abdest alma ve diğer ihtiyaçlar için mekanlar hazırlanacak. Ramazan ayına mahsus özel vaaz ve irşat oluşturduk. Birlik beraberlik konularında sevgi saygı konularında vaazlar vereceğiz. Ramazan boyu sabah ezanları imsak ile birlikte okunacak. İftar vakti de ezan okunurken iftar açabilirler. Kadir Gecesi’nde sabaha kadar bir cami gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra açık bulundurulacak. Bütün imamlarımızda teravih namazlarında tadili erkana dikkat etmeleri yönünde uyardık.
Teravih Namazı sünnet olsa bile bütün imamlarımız uyarılmıştır. Namazı ne fazla uzatmadan ne de jet imam gibi olmadan tam her şeyi ile birlikte kılınmasını istedik” dedi.