Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, K yetki belgesi süresi sona eren oda üyelerinin belgelerini yenilemeleri gerektiğini, belge yenilenme sırasında tüm evrakların yeniden hazırlanarak getirilmesi gerektiğini söyledi. K yetki belgesi süresi sona eren oda üyelerinin ivedilikli olarak belgelerini yeniletmeleri gerektiğini belirten Kılıç, K yetki belgesi süresi sona eren oda üyelerimizin ivedilikli olarak belgelerini yeniletmeleri gerekmektedir. Aksi halde K yetki belgeleri iptal olacaktır.
K yetki belgelerinin yenilenmesi esnasın da tüm evrakları yeniden tanzim etmeleri gerekmektedir. İlk kez yetki belgesi alacakmış gibi bütün evrakları hazırlamaları gerekmektedir. Bunun için bağlı oldukları Ticaret ve Sanayi Odasına gelmeleri gerekmektedir. Yetki belgelerini yeniletmek için başvuruda bulunacak oda üyelerimizin kendilerine tanınan süre zarfınca; araçlarında 75 ton taşıma kapasitesine ve Orta Düzey Yönetici (ODY) belgelerini tamamlamış olmaları gerekmektedir.
Belge yenileme için 60 gün süresi olup, oda üyelerimizin gerekli evraklarını tanzim ettikten sonra Zonguldak Ticaret Odası'na başvurmaları gerekmektedir dedi.