AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Dağlıca köyünü ziyaret etti ve dünyada yaşanan son olaylar hakkında düşüncelerini Dağlıca köyü sakinlerine anlattı. Erdoğan, beraberinde Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk olmak üzere İl Genel Meclis üyeleri ve partililer ile birlikte Dağlıca halkını ziyaret etti. Muhtarlık binasında köylülerle bir araya gelen Erdoğan, Muhtar Salim Dönmez’den köy sorunları hakkında bilgi aldı. Daha sonra bir konuşma yapan Fazlı Erdoğan, konuşmasının ilk bölümünde Dünya ve Türkiye gündemine oturan Libya’ da ki olaylara değindi. Muhalefete yüklenen Erdoğan, Ortadoğu’da yaşanan olayların Demokrasi olmamasından kaynakladığını ve Libya’ da ki işçilerin kurtarılma çalışmaları öncesinde muhalefet kanadı tarafından yapılan yersiz açıklamaları eleştirdi.

 

"CUMHURİYET İLELEBET YAŞAYACAKTIR"

Erdoğan, Kaddafi’nin Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’den daha gaddar ve acımasız olduğunu, "Bugün Ortadoğu da yaşananlara bakıldığında sorunun başı Demokrasinin olmamasıdır. Tunus, Mısır ve Libya’ da yaşananlar Türkiye’ de yaşanmaz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bugün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Bununla birlikte Libya’ da yaşanan olaylarda Libya Hükümetinin başında olan isim Saddam Hüseyin’ den daha acımasız ve daha gaddar birisidir. Kendi halkına silahla ateş açan bir insandır. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Devleti ve Sayın Başbakanımız akıllı hareketlerle ve yerinde açıklamalarla Türk işçilerini Libya’dan alarak Türkiye’ ye taşımıştır.

 

“HÜKÜMETTEN YARDIM İSTEMİŞLER”

Ancak Muhalefet kanadında bazı isimler yaptıkları açıklamaları düşünmeden ve yersizce yaparak konuştuklarının nereye gittiğini bile bilmiyorlar. Bir İngiltere, Bir Amerika kendi vatandaşlarını Libya’dan alamazken Türkiye Hükümeti yaptığı akıllı hareketlerle 13 bin den fazla vatandaşı Libya’ dan yurda döndürmüştür. Diğer Ülkelerde Türkiye’ den yardım isteyerek kendi vatandaşlarının kurtarılması konusunda Hükümetten yardım istemişlerdir. Bu çalışmalar esnasında bazı kayıplarımız oldu. Onları da engellemek isterdik. Ama yapamadık." dedi.
Erdoğan, Ereğli ve bölgedeki gelişmelerden de bilgi verdiği Dağlıca köyü halkı ile kısa süre sohbet ettikten sonra köyden ayrıldı.