Erdemir'de çalışan kadın işçiler Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'ı makamında ziyaret ederek sendikaya destek verdiler.
Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ile görüşen kadın işçiler nezaket amaçlı gerçekleştirdikleri ziyarette, sendikanın çalışmalarından memnunluk duyduklarını dile getirdiler.
Kadın işçilerden Sinter Ham Madde Manipülasyon Müdürlüğü çalışanı Hamiyet Kılıç, arkadaşları adına yaptığı konuşmada, yaşanan sözleşme sürecinde sendikaya her türlü desteği vereceklerini belirterek, Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak'ın bize verdiği değeri biliyoruz. Bu anlamda yapılan Kadın Kurultayları da son derece verimli geçmektedir. Önümüzde yaşanan sözleşme sürecinde Erdemir'deki kadın çalışanlar olarak fiziki ve düşünce iradesiyle sendikamıza sonuna kadar destek olacağızdedi.
Ziyarette bulunan kadın işçileri de sendikanın yöneticileri ile iş yeri temsilcilerinden memnuniyetlerini dile getirerek, hak ve menfaatler konusundaki talepleri ile yakından ilgilenildiğini ifade ettiler.
Kadın çalışanlar, sendika genel merkezinde belirlenen teknik ve eğitim gezilerinin son derece faydalı olduğunu, bu tür etkinliklerin devam etmesi dileğinde bulundu.
Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da,gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Erdemir gibi ağır sanayi kuruluşlarında çalın kadınların, üretime katkı amacıyla sağladıkları katma değeri de sizin vasıtanızla görüyoruz diye konuştu.
Kadın işçilerden iş yerlerindeki talep ve sorunlarını aktarmalarını isteyen Odabaş, başlayacak sözleşme süreci ile ilgili bilgiler aktararak,amacın, çalışanlar adına iyi bir sözleşmeye imza atmak olduğunu kaydetti.
Samimi ortamda gerçekleşen ziyarette karşılıklı görüş alış, verişinde bulunuldu.