Cumhuriyet Kadınları Derneği, ADD Kdz.Ereğli Şubesi, Eğitim-İş, Alevi-Bektaşi Derneği, ÇYDD ve Hukukçular Derneği düzenledikleri ortak etkinlik ile 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladılar.

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz.Ereğli Şubesi, Eğitim-İş Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi, Alevi-Bektaşi Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kdz.Ereğli Şubesi ve Kdz.Ereğli Hukukçular Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cumhuriyet Kadınları Derneği Ereğli Şube Başkanı Çağlayan Öztürk yaptı. Öztürk, Öyle bir eğitim sistemi kuralım ki, çocuklar on sekiz yaşına kadar okulda olsunlar, okullarda iyi yurttaş olmanın araçlarıyla donatılsınlar sözlerini de belirterek şu ifadelere yer verdi: Biz ülkemizin çağdaş ve aydınlık geleceği için Atatürk devrimleri ile kadınlara sağlamış olan hakların korunması için, demokratik, laik, insan haklarına saygılı, sosyal hukuk devletinde yaşamak istiyoruz. Anayasada yer alan Kadın erkek eşitliği ilkesinin hayata geçmesini istiyoruz. Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılmasını istiyoruz. Kadınların güçlendirilmeleri için bir devlet politikası oluşturulmasını ve bu politikanın kamusal etkinliklerin merkezine yerleştirilmesini istiyoruz. Kadın, toplumun yarısıdır. Eski zamanlardan kalma baskıcı, yok edici bu boğucu düzeni değiştirme zamanı geldi de geçiyor. Hem ülkemizde hem bu kocaman dünyada, çocukları okula değil tamirhaneye sürüklemeye son vermek gerekir. Kız  çocuklarının okullu olmasını hala engelleyen kafa yapısını yırtıp karanlıktan çıkmak gerekir. Yirmi birinci yüzyıl gibi bir zamanda çocuk gelin utancından kurtulmuş olmak gerekir. Öyle bir eğitim sistemi kurmalı ki, çocuklar on sekiz yaşına kadar okulda olsunlar. Okullarda iyi yurttaş olmanın araçlarıyla donatılsınlar. Öyle bir eğitim sistemi kuralım ki, zamanın tüm bilgi ve teknikleriyle donattığımız çocuklar, gençliğe adım attıkları ilk yıllarında, yani on sekiz yaşlarında hangi mesleği yapabileceklerini keşfetme yeterliğine sahip olsunlar. Mesleklerini açık bir bilinçle seçip, yaşama, hem geleceklerini hem de mutluluklarını garanti altına alarak başlasınlar. Ancak böyle bir eğitim sistemiyle olur! Kadına karşı şiddet, ancak böyle bir eğitim sistemi sayesinde son bulur. Kadın erkek eşitliği ancak böyle bir eğitim sistemiyle kurulabilir.
Zamanımıza yakışan bir ülke, ancak bu sayede kurulur. Tüm halk için mutluluk, ancak bu yoldan yaratılır. Gerçek bu kadar açıkken, beş AKP'li milletvekili tarafından verilen bir kanun teklifi, suyun akışını tersine çevirmeye çalışıyor. İlköğretimi 12 yıla çıkarır gibi yaparak gerçekte dört yıla düşüren bu sorumsuz teklif, çocuklarımızın geleceğini karartacaktır. Kız çocuklarının özgürleşmesine, artık unuttuğumuz yeni engeller çıkaracaktır. Türkiye'yi eğitim hakkı gasp edilmiş yarım insanlar diyarına çevirecektir. Bizler ve çocuklarımız böyle sözde teklifleri hak etmiyoruz. Bizler ve çocuklarımız, bizlere sorulmadan bizim hakkımızda karar verilmesine rıza göstermiyoruz. Bu teklifi geri çekin; kendi kaderimiz hakkında söz söyleme özgürlüğümüze darbe vurmayın! Bu teklifi geri çekin; bizlere yakışanı yapalım. Ülkemize yakışanı yapalım. Çağımıza yakışanı yapalım. Çocuklarımızı 18 yaşına kadar okullarda, el-bebek gül-bebek bakıp akıl yolunda iyi yurttaşlar, özgür bireyler olarak yetiştirecek eğitim sistemleri kuralım. Bu teklifi geri çekin; Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde hem bize hem dünyaya umut doğsun. Bu teklifi Geri Çekin! Yaşasın Çocuklar, Kadınlar, Eğitim Hakları
Konuşmanın ardından kalabalık Gençliğe Hitabeyi okudu ve tören sona erdi.