Zonguldak Müftüsü Refik Bulut, Diyanet İşleri Başkanlığı yönetimlerinde ve İl Müftülüklerinde kadın idarecilerin ve personelin az olduğunu, ancak vaizelerin sayısının fazla olduğunu savundu. Kadın-ların müftülük yapamayacaklarını, ancak müftü yardımcısı olabileceğini sözlerine ekleyen Bulut, konuyla ilgili şunları söyledi:
"Zonguldak'ta kadın müftü yok. Türkiye genelinde kadın müftü yardımcılığı kadroları var. Zonguldak'ta iki tane müftü yardımcısı var ikisi de erkek... Sadece Zonguldak merkez ve ilçelerde vaize kadrosu var. Bayan cemaate vaaz verirler ve onların dini sorunlarını cevaplarlar. Dini bilgiler konusunda onları bilgilendirirler. Kur'an Kursu eğitimcilerimizin tamamı kadındır. Bunun yanında kadınlar için Aile Danışma Bürosu'nda danışman kadroları var. Zonguldak'ta bütün kadrolarımız da dolu değil, her an doldurulabilir. Çünkü şartlarına haiz olan kimse yok. Diğer illerde var, ama sayısı çok az... Erkek müftü gerektiğinde cenaze namazlarında ve Cuma namazlarında imamlık yapabiliyor. Kadın müftüler, imamet görevinin dışındaki işleri yapabilirler. İmamlığı yapamazlar, ama idari işleri yapabilirler. Onun için kadın müftü olamaz. İdari anlamda kadın görevliler yeni yeni oturuyor. Bir kadının müftü yardımcısı olabilmesi için ilahiyat fakültesini bitirmesi gerekiyor. Haseki eğitimi kursunu bitirmesi gerekiyor. Bir de bunun sınavı var, o sınavlarda da başarılı olacak. Ama bizim istediğimiz, bütün illerde birer müftü yardımcısı kadın olsun. Zamanla bu kadroların çoğalacağına inanıyorum, arzu ediyoruz.
Çünkü bayan cemaatimiz, erkek cemaatimizin yarısı, hatta 1-2 puan fazlasını teşkil ediyor. Kadınların yönetime aktif olarak girmesi elbette çok iyi olacaktır. Bayanların yapabilecekleri işlerde hem yönetici, hem de alt kadrolarda çalışıyorlar, çok da güzel oluyor. Dinimizce bunda bir sakınca görmüyoruz."