8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Ereğli'de kadınlar ortak açıklamada bulundu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Ereğli Şubesi, Soroptimist Kulübü Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi, Hukukçular Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ereğli Şubesi, Elif Lions Kulübü ve Rotary Kulübüne üye kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde ortak basın açıklaması gerçekleştirdiler.
8 Mart'ın esas olarak kadın emeğinin ve emekçi kadınlarının günü olduğunu belirten Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Öznur Özkök, 8 Mart'ın ikincileştirilmiş, aşağılanmış, yok sayılmış kadın emeğinin hak mücadelesinin simgesinin tarihidir dedi.
Kadının dünyaya getireceği çocuk sayısından başlayarak düşük hakkına dek uzanan ve kadının kendi bedeni üzerindeki söz hakkını iktidarın isteklerine terk etmeye çalışan anlayışlara şiddetle karşı çıktıklarını söyleyen Özkök açıklamasında şunları söyledi: Son yıllarda yüzde 1400 artmış olan kadın cinayetlerinin cinayet sözü ile açıklanamaz hale gelen ve katliama dönüşen artışı karşısında salt yasla düzenlemelerin sorunu çözemeyeceği sorunun iktidara hakim olan kadına bakış açısından kaynaklandığına inanıyoruz. Her gün 4-5 kadının öldürüldüğü, birçok kadının şiddet gördüğü iş ve sosyal yaşama katılamadığı erkeklere eşit eğitim olanağına kavuşamadığı belli olduğuna göre kadınlarımızın birçoğu var olan yasal haklarının bilincinde değil. Birçok kadınımız yasal haklarını kullanamıyor gerçek bir eşitlik için yasalarımız yetersiz. İktidarın halkı, etnik kökenleri ve dinsel inançlarına göre bölüp parçalayan politikalarının en çok anaları ağlattığı bilinci ile analar ağlamasın söyleminin ancak bölen değil birleştiren politikalarla olanaklı olacağını anımsatıyor ve tüm kadınlarımızı birliğe davet ediyoruz. Biz, Cumhuriyet Kadınlarının Atatürk Devrim ve ilkeleri ile kazandıklarına sahip çıkmalarını ve onlara daha ileriye götürmelerini istiyoruz.