Alaplı CHP Kadın Kolları tarafından Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinde Birlik Beraberlik ve Kaynaşma Yemeği düzenlendi. Yemeğe, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin,22 dönem CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Alaplı CHP Kadın Kolları Başkanı Leman Malkoç ve çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlanan yemekte konuşan CHP Alaplı Kadın Kolları Başkanı Leman Malkoç, 'Siyasette erkekler kadar kadınlarında yer alması gerektiğini, Türk kadınlarımız siyasete her alanda katılmadır.'dedi. Alaplı CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin ise konuşmasında, Türkiye'nin seçim sürecine girdiğini belirterek, " Bu seçim ülkemizin geleceğimiz, çocuklarımız ve Cumhuriyetimiz için çok önemli bir seçimdir. Bu seçimde dargınlıkları kırgınlıkları bırakıp tek yumruk olmayız. CHP iktidarı mutlaka önümüzdeki süreçte bir özlem olmanın ötesinde bir arzu olmalıdır.
Türk ulusu zor günler yaşamaktadır. Türk kadını zor günler yaşamaktadır. Tenceresine aş yavrularına sıcak bir yuva kuramadığı gibi eğitimini tamamlamış evlatların işsiz gezdiği bir dönem yaşıyoruz. Memur, işçi, emekli, öğretmen, köylü çiftçi, esnaf, dul ve yetim zor günler yaşamaktadır. Bu iktidar ülkemizin sorunlarını çözemediği gibi sınıfta kalmıştır.
Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla güzel günleri göreceğiz." dedi. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'se yaptığı konuşmada, "Alaplı da böylesine kalabalık ve coşkulu bir ortamda olmaktan ben büyük bir onur duyuyorum.
Ayrıca bu yemeği organize eden Alaplı Kadın Kollarına çok teşekkür ediyorum" dedi. Ardından konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal ise, "Bazıları istemeze de önümüzdeki seçimde CHP tek başına iktidara geleceğini iddia etti. Koçal, şöyle dedi;
" Zonguldak'ın her ilçesinde kadın kollarımız çok muazzam toplantılar yapıyor. Bu gibi toplantılar bundan sonraki günlerde de sürecektir. Bazıları istemeze de önümüzdeki seçimde CHP iktidara gelecektir. CHP çalışanın köylünün işçinin umudu haline gelmiştir.
Son zamanlarda partimizin iktidara yürüdüğünü görenler, partimizin iktidara gelmesinden ürkenler ve partimizin iktidara gelmesiyle bir takım işleri ve menfaatleri bozulacak olanlar partimizle ilgi yerli yersiz bir takım olumsuz değerlendirmeler yapmaya çalışmaktadırlar. Partimizin birlik beraberlik içinde kol koladır" dedi. Konuşmaların ardından partililere ve davetlilere tavuklu pilav ikram edildi.