Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundular. SP'liler, Zonguldak için her konuda Vali Ayyıldız'a destek vereceklerini ifade ettiler.
SP İl Başkanı Sadık Kar, 19 Ekim 2011 tarihinde şehit düşen 24 askerimize çok üzüldüklerini ve Türkiye'de bir daha böyle olayların yaşanmaması için dileklerde bulundular. Vali Ayyıldız da, şehitlere kendisinin de çok üzüldüğünü, moralinin bozuk olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu;
ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR DİYORLAR, AMA O ATEŞ BİZE DE DÜŞÜYOR
Allah ailelerine sabırlar versin. Söylenecek fazla bir şey yok, insan ciddi anlamda teyakkuzda bulunuyor. Ciddi anlamda bir kabarma var, iç aleminde perişan oluyorsunuz. Rabbim inşallah bir daha göstermez. En kısa zamanda bu beladan, bu musibetten milletimizi kurtarsın.
Onları da kahrı perişan etsin. Bununla gelen olayları bazı şehitleri, bazı odakları harekete geçirecektir.
Bu tip hareketler toplumumuzda ne kadar samimiyet, ne kadar kardeşlik varsa hepsine karşı yapılmış bir harekettir.
Bir başkasına zarar vererek, burada huzursuz ortam yaratıyorsa da onların ekmeğine yağ sürülüyor. Onların da istediği bu kargaşa, bu kahpece yapılmış bir hareket, bu hareketin istediği sonuçları yaratmamak da bizim elimizde, sağduyulu davranmak, toplumu bir adım daha öne nasıl sürükleriz onu düşünmeliyiz.
Ortaya çıkıp sağa sola zarar vermenin, bağırıp çağırmanın kime yararı var. Onların istediği de o zaten… 'Ateş düştüğü yeri yakar' diyorlar, ama o ateş bize de düşüyor. Zararın karını hesap edeceksin.