Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şubesi Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu ziyaret ederek, engellilere yönelik yapmayı planladıkları sosyal ve kültürel etkinliklere destek talebinde bulunup, karşılaştıkları bazı sorunların çözümü noktasında da yardımcı olunmasını istediler. Dernek yöneticileri ayrıca, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’na, Ak Parti’ye katılımının da “hayırlı olması” temennisinde bulundular.
Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, Dernek Muhasibi Yusuf Seyfeli, Dernek Eğitim ve İstihdam Sekreteri Aslı  Okur, Proje ve Kurslar Sekreteri Serdar Demirkol, Ar-Ge ve Sosyal ve Sportif Faaliyetler Sekreteri Nilay Yıldız Pertev, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu ziyaret ettiler. Ziyarette, Ak Parti’ye katılan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’na “hayırlı olsun” dileğinde bulunan Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şubesi Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri; bu yılın ilk altı ayı için planladıkları projeleriyle ilgili bilgiler vererek, destek talebinde bulundular. Dernek yönetimi ayrıca, engellilerin karşılaştıkları bazı sorunların çözümünde de belediyeden yardım beklediklerini ifade ettiler.
Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, dernek olarak 2011 yılının ilk ayında faaliyete geçirmek üzere projeler hazırladıklarını belirterek, “Bunlardan birincisi; Alaplı’da özürlü envanterinin çıkarılması. İkincisi; kamuya alınması planlanan 26 bin memur için Alaplı’daki engellilere yönelik, Alaplı Halk Eğitimi Merkezi ile işbirliği yapmak suretiyle, sınavlara hazırlık kursu açılması. Üçüncüsü;  10-16 Mayıs arasında kutlanan Sakatlar Haftası’nda, hiçbir günün boş geçmeyeceği;  engellileri bilinçlendirici, engelli haklarının ve engelliye saygının topluma anlatılacağı panel, konferans gibi eğitici, öğretici etkinliklerin düzenlenmesi.  Dördüncüsü; engellilere yönelik halı dokuması kursu açılması” Dedi.
Alaplı merkezdeki kaldırım işgallerinin de engelliler için büyük bir sorun oluşturduğunu belirten Dernek Başkanı Korkut, “ Bizler, engelliler olarak kaldırım işgallerine son verilmesini istiyoruz. Belediyemiz kaldırım işgal sınırını 80 cm. olarak belirlemiş. Öncelikle bu işgal sınırına kesinlikle uyulmasını istiyoruz. Bunun da ötesine gidilerek, belediyemizin  önümüzdeki süreçte, kaldırım işgallerini  tamamen ortadan kaldıracak kararı almasını bekliyoruz. Günümüzün gelişen ticaret anlayışında artık,  kaldırımlar vasıtasıyla eşya sergilemek demode oldu. Esnafımızın artık, vitrin kültürünü uygulaması gerekir.” Dedi.
Dernek Başkanı Korkut, engellilere istihdam sağlanabilmesi ve engellilerin bir araya gelebilmesi için belediyenin derneklerine, ticari faaliyette bulunabilecekleri yer tahsisinde bulunmasını da talep etti. Korkut, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun göreve başladığı günden bu yana engellilere sağladığı kolaylıklardan memnun olduklarını da ifade ederek, “Biz engelliler için en azından bir başlangıç oldu. Bütün kaldırımlara engelli rampaları yapıldı. Yeni yapılan tesislerde de engelliler unutulmuyor.  Bu nedenle ayrıca teşekkür ediyoruz.” Dedi.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, ziyaretlerinden ve samimi temennilerinden dolayı Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut ve dernek yöneticilerine teşekkür ederek, “10-16 Mayıs tarihleri arasındaki Engelliler Haftası nedeniyle planladığınız tüm etkinliklere Alaplı Belediyesi olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Bunun yanında, taleplerinizi de belediyemizin ilgili kurullarında değerlendireceğiz.   İçinde yaşadığımız toplumun en saygın bireyleri olan engellilerimize her zaman destek olacağımızdan şüpheniz olmasın.” Dedi.