Fatih Koleji Müdürü Gökhan Altuntaş, Zonguldak'ta görev yapan basın mensuplarını kahvaltıya davet ederek, hem Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı, hem de basın mensuplarına okulun tanıtımını yaptı.
Kahvaltının ardından konuşan Müdür Atuntaş, Tüm gazetecilerimizin 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz. Katılım gösteren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaz-kış, kar-çamur demeden çalışan, gayret eden, didinen gazetecilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.
Daha sonra gazetecilere okulu gezdiren Altuntaş, şunları söyledi:
Daha önce Ufuk Koleji olan okulumuzun adı değişti, Fatih Koleji oldu. Türkiye'de en kurumsal yapılardan birine sahip olan okulumuz, Çaydamar mevkiinde yer alıyor. Anasınıfı, ilkokul ve ortaokul olarak kampus binamızda hizmet veriyoruz. Temelden 4 bin kamyon hafriyat çıktı. 900 dönüm üzerinde kurulu okul binamızın, 15 bin 500 metrekare kapalı alanı var. Resmi kapasitesi bin 370. Biz Fatih Koleji olduktan sonra eğitim sistemimizde çok kalıcı değişiklikler oldu. 5'inci sınıflarımıza yoğunlaştırılmış, haftada 19 saat İngilizce veriyoruz. 4 ayrı İngilizce öğretmeni derslere giriyor. Sosyal tesis olarak da misafirhanemiz, ilkokul ve anasınıfımız için bir yüzme havuzu, cep sinemamız, squash (duvar topu), jimnastik, savunma sporları salonu, kapalı spor salonu ve 350 kişilik de konferans salonumuz var. Minyatür basketbol, futbol, voleybol sahası ve serbest oyun alanlarımız var. Anaokulumuzun özel bahçesi var ve bir halı saha yapılıyor. Otoparklarıyla, ferah mekanlarıyla, ilkokul ve ortaokul kantinleri ayrı, 550 kişilik yemekhanemiz var. Mutfak, 5yıldızlı otel mutfağı gibi hazırlanmış, et, sebze ve hamur hazırlık bölümleri ayrı ayrı…
Okulumuzun yan tarafında Fransızlardan kalma ocak girişi var. Burayı da değerlendireceğiz ve maden müzesi haline getireceğiz. Eğitim anlamında Zonguldak'ın standartlarını üst seviyeye çıkaracağız. 20 yıl sonrasını düşünerek hazırlanmış bir binayla hizmet vermeye çalışıyoruz. Okulumuz, arsa ve tefrişatla birlikte yaklaşık 14 milyon TL'ye mal oldu.