Zonguldak Ticaret  ve Sanayi Odası da 5 yıldızlı hizmet  kervanında.

           

Türkiye ortalamasının üzerinde not alarak akredite olan  Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'na sertifika ve plaketini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete verdi.

 

Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir  sistem bütünlüğü ve hizmet kalitesinin Akredite olarak tescil edildiğini vurgulayarak Meclis ,Yönetim ve Personel  olarak büyük gurur yaşadıklarını  ifade ederek "Zonguldak TSO hizmet standardını genişletirken, sadece üyelerine ve diğer odalara değil aynı zamanda Zonguldak'a da örnek olmaya özen gösteriyor" sözleriyle duygularını dile getirdi.

 

 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütülen Oda Akreditasyon Sistemi kapsamında yapılan denetlemeler sonrasında başarılı bulunarak akredite oldu.

 

Akreditasyon denetimlerini başarı ile tamamlayarak Akredite olmaya hak kazanan ZTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir sertifika ve plaketlerini TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete'den aldı. ZTSO Genel Sekreteri Renda Okay ile Akreditasyon Temsilcisi H. Özgür Opsar'ın da  katıldığı TOBB Birlik Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsaların üyelerine en üst seviyede standart hizmet vermesini öngören akreditasyon sisteminin önemine işaret ederken, Kanaat önderi olan oda ve borsalarımız her zaman bir adım önden gitmeli. Takip eden değil, yönlendiren olmalı diye konuştu.

 

TOBB Birlik Merkezi'nde düzenlenen törende, 7. dönemde akredite olarak 5 yıldızlı hizmet yarışına katılan 15 oda/borsa sertifika ve plaketlerini aldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu aktedite oda ve borsaların bölgelerinin vazgeçilmezleri olduğunu vurgulayarak Akredite olmak demek, bugün Avrupa'da bir oda üyelerine, iş dünyasına hangi hizmeti sunuyorsa Bizim Oda/Borsamız da o hizmetin aynısını sunuyor demek. AB Odaları hangi standartlarda hizmet veriyorsa, o standartlarda hizmet veriyor demek. Yani bu kalitenin ve hizmet anlayışının belgesidir"  dedi.

 

TOBB Birlik Merkezindeki törene katılan ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Demir'e, akreditasyon sertifikası ve plaketi TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından verildi.

 

Plaket töreni sonrasında Oda Akreditasyonu hakkında değerlendirme yapan Zonguldak TSO Başkanı Mehmet Salih Demir Kurulduğu 1919 yılından bu yana Zonguldak ile birlikte Batı Karadeniz Bölgesinin ticari, ekonomik ve sosyal yaşantısına yön veren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nda 2008 yılında Kalite Yolculuğu başlattık. İlk hedefte ISO 9001 Toplam Kalite Yönetim Sistemini almayı hedeflemiştik ve bu konuda tek yetkili kamu kurumu olan Türk Standartları Enstitüsünden belgemizi başarı ile aldık. Her yıl Odamızda yapılan denetimlerle sahip olduğumuz kalite standartlarını geliştirerek yolumuza devam ettik.

 

Kalite yolculuğumuzda ikinci hedefimiz Odamızın akredite edilmesiydi. TSE Başdenetçisi ve TOBB Uzmanı tarafından 14 Mart 2012'de Odamızda gerçekleştirilen denetim sonucunda çok başarılı olarak değerlendirilerek Odamız akredite edildi.

 

Bu olumlu gelişmeler Odamız yöneticileri ve personelinin çalışma arzusunu ve hizmet sunma gayretlerindeki motivasyonu artırarak üyelerimize daha hızlı, şeffaf ve adil hizmet sağlanmasını beraberinde getirecektir. Ayrıca akreditasyon sürecinde Oda Yönetim Kurulumuz tarafından hazırlanan 2012-2016 Yılları Stratejik Planı bundan sonraki çalışmalarımıza yön verecektir. Üye-toplum-personel odaklı bir çalışma bilinci ile hizmetlerini sürdürecek Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası örnek kurum olmaya devam edecektir. dedi.