Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Rüstem Albayrak, 69 Ambarlarına yapılması planlanan kampus hastane projesine kamuoyunun destek olmasını ve sahip çıkmasını istedi.
Zonguldak il Sağlık Müdürü Uzman Dr. Rüstem Albayrak, İl Sağlık Müdürlüğü bina-sında basın toplantısı yaparak, bir yıllık hizmetler hakkında bilgiler verdi. Toplantıda; İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emin Palancı, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Kızılcık, İdari Müdür Yardımcısı Nazım Erduran, İdari Müdür Yardımcısı Selahattin Çolak hazır bulundu. Sağlık Müdürü Albayrak, en çok yeni yapılması planlanan 400 yataklı hastane konusu üzerinde durarak, 69 Ambarları mevkiine kampus hastane yapılması için uğraş verdiklerini söyledi. Zonguldak halkının ve kamuoyunun bu kampus hastaneye sahip çıkması gerektiğini belirten Albayrak, bu projeyle Zonguldak'ın bir sağlık turizmi bölgesi olacağını kaydetti. Bir yıllık yapılan hizmetler hakkında bilgiler veren Albayrak, Bir seneyi tamamladık. Milletin adına milletin verdiği yetki çerçevesinde onlara hizmet veriyoruz. 63 aile sağlığı merkezi, 173 aile hekimi arkadaşımız var. Sağlık ocağı dönemkiyle aile sağlığı merkezi dönem arasında yüzde 10'luk bir artış var. Aile sağlığı merkezindeki iyileşmeler ve hizmetlerde artış var. Daha kaliteli hizmet vermeye başladık. Bunun gösterisi vatandaşın itibarıdır. Poliklinik ortalamalarına baktığımızda, Alaplı yüzde 69, Çaycuma yüzde 29, Devrek yüzde 26, Ereğli yüzde 101, Gökçebey yüzde 116, merkezde yüzde 36 gibi poliklinik sayılarında yani vatandaşların bu merkezlere başvuru sayısında artış var. Ortalaması yüzde 48. aile hekimliği vatandaşlar tarafından da benimsenmiş. Bu rakamlar daha da artacak inşallah dedi.

ŞEHİR KAMPUS HASTANEYE SAHİP ÇIKSIN
Yeni yapılacak 400 yataklı hastane ile ilgili de açıklamalarda bulunan Albayrak, Zonguldak'a kampus hastane yapılmasının daha iyi olacağını söyledi. Zonguldak'a kampus hastane yapılması halinde şehrin sağlık turizmi bölgesi olacağını kaydeden Albayrak, bu nedenle Zonguldak'a çok büyük bir ekonomik girdinin olacağını söyledi. Zonguldak halkının ve kamuoyunun bu projeye sahip çıkması gerektiğini belirten Albayrak konuşmasını şöyle tamamladı:
Benim için yeni hastanenin yeri çok önemliydi. Yeni hastanenin kesinlikle yapılması gerekiyor. Yapılmasındaki amaç, yatak sayısının artırılması değildir, mevcut yatakların, binalarımızın kalitesini standardının yükseltilmesidir. Daha insana yakışır mekanlar oluşturmaktır. 400 yataklı devlet hastanesi planlanmıştı. Malum Atatürk Devlet Hastanesi'nin lojmanları artık orası Bakanlık olarak alarak bizim oldu. O bölgeye bir planlama vardı. Bu bir sene içinde yaptığımız çalışmalarla 69 Ambarlarına doğru kayıyor. Tabi bunun neden oraya kaymasına biz ihtiyaç duyduk? Birincisi; yeni yapılacak hastane önümüzdeki en az 50 yılın ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanmakta. 69 Ambarları mevkii devletin sorumluluğunda olan bir yer orada 100 bin metrekarenin üzerinde olan bir arsa var. Bu 100 bin metrekareyi buluyorsa neden kampus hastane yapmayalım? Bu fikir üzerene çalıştık. Kampus hastane yapılabilirse kesinlikle Zonguldak'ın sağlık alanındaki vizyonu son derece değişecektir.
Bölge konumuna gelecektir ve kampus hastane her ilde yok. Nadir bazı illerde var. Bunda önemli olan şehrin bu tür projelere sahip çıkması. Yoksa Sağlık Bakanlığı bu tür yatırımları yapmakta arzulu. Kampus hastane dendiği zaman tüm sağlık tesislerinin aynı alan içinde toplanması daha verimli, daha disiplinli, daha üretken hizmetlerin verilmesi demektir. Bu sadece hizmeti alanlar açısından değil, hizmeti verenler açısında da son derece önemli. Bu proje yapılırsa, inşallah tüm sağlık tesisleri bir tek alana toplanır. İleriye dönük bir takım projeler geliştirilmesi lazım, sağlık turizmi konusu bu nedenle son derece önemli. Hepimiz burada kampus hastane projesini hayata geçirebilirsek, şehrimizi sağlık turizmi bölgelerinden bir tanesi konumuna getirebiliriz. Bugün Türkiye'de 20 tane il sağlık turizmi bölgesi olarak belirlenmiş durumda. Bundaki asıl neden de alt yapıdan kaynaklanma.