Zonguldak Kan Merkezi Müdürü Dr.Ömer Selim Alan, dün bir basın toplantısı düzenleyerek Kızılay Kan Merkezi olarak Ramazan ayı çalışma programlarını belirlediklerini açıkladı. Dr.Ömer Selim Alan, her Ramazan ayında kana ulaşmak için yaşadıkları sıkıntıları bu sene yaşamamak için bir program hazırladıklarını belirterek şöyle konuştu;
"Gezici ekiplerimizle merkez çalışmalarımız olacak. Gönüllü bağışçılarımız olacak. Zonguldak ve Bartın illerimizde hastanelerde tedavi gören hastaların kan ihtiyacı olduğunda uygun kanı uygun zamanda ulaştırarak tekrara hayata bağlamak için çaba sarf ediyoruz. Bu yüzden her zaman depomuzda yeterli miktarda her gruptan kan bulundurarak ihtiyaç anında fayda sağlamak en büyük destekçilerimiz hiçbir karşılık beklemeden gönüllü olarak gelip kan bağışlayan vatandaşlarımız var. Ramazan ayının Ağustos ayına denk gelmesi ve nem oranının yüksek olması nedeniyle kan bağışında bir düşüş bekliyoruz.
İhtiyacı karşılamak için Zonguldak Kızılay Kan Merkezi olarak 6 aracımız ve personelimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Kan Merkezimiz; Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri 08.30 ve 18.00 saatleri arasında çalışacak. Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri ise, saat 24.00'a kadar bağışları kabul edeceğiz. Pazar günleri kan bağışı olmayacak. Kamu kurum ve kuruluşları, camilerimize ekipler düzenleyerek ihtiyacımızı temin edeceğiz."