AK Parti Kandilli kurucu Teşkilat Başkanı Uzun, beldenin yaşadığı sıkıntılara dikkati çekti yetkililerden destek istedi.

AK Parti Kandilli Beldesi Kurucu Teşkilat Başkanı Yusuf Uzun, belde de yaşanan sorunlara dikkati çekti çeşitli önerilerde bulundu. Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'nün, acil durumlarda hastaya ilk müdahale konusunda bir eğitim vereceğini öğrendiklerini bu konunun son derece önemli olduğunu belirten Uzun, Çevremizde de bir çok kişi kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini gördük. Böyle acil durumlardaki kişiye yanındakiler neler yapacağını bilseydi belki sonuçlar böyle olmazdı. Bu eğitimi öncelikle Kandilli'de verdirmek için Sağlık İl Müdürlüğümüze gidip talepte bulunacağız dedi.

BELDE GÖÇ VERİYOR
TTK İşçi Lojmanlarında oturan beş yılı dolduranların evleri terk etmesi için tebligat verileceğinin söylendiğini böyle bir durumda Kandilli'nin ciddi anlamda göç  vereceğine dikkati çeken Uzun, Kandilli'de oturan 5 yıl yukarısı 135 kişi var bu da 700 nüfusa intikal eder. Beldemizde bu kadar da boş ev yok. Bunlar ya köyüne ya da Ereğli'ye taşınacaklar. Yetkililerin bu kararını bir kez daha gözden geçirmesini istiyoruz. Yine konu ile ilgili sendikanın bir çalışma yapmasını bekliyoruz. Hiç olmazsa 20 yıl oturanlardan başlansın talep var mı varsa kademe kademe yapılsın. Biz Kandilli'nin nüfusunu nasıl arttırırız hesabını yaparken bu kadar nüfus azalırsa belde beldelikten düşer. TTK evleri de boş kalır sözleri ile konuştu.

YATIRIMCILARI DAVET ETTİ
Kandilli'ye yatırımcıları da davet eden Yusuf Uzun, Kandilli'de emekli olanlar başka illere göç ediyor bunu önlemek için Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası işadamları Kandilli'ye yatırım yapmalarını talep ediyoruz. Sac Erdemir'de üretiliyor Denizli'ye taşınıp çöp konteynırı yapılıp Zonguldak çevresindeki belediyelere satılıyor.
Böyle bir fabrika Kandilli'de açılabilir. Taşkömürüne ilişkin hiç nakliyat yap0ılmadan burada da küçük de olsa işyerleri açılabilir. 2B yasası kapsamında Kandilli'ye TOKİ konutları yapılması uygun olacağı ayrıca Yüksek Okul Polis Koleji açılabilir. Bu konuları önümüzdeki günlerde beldemize davet edeceğimiz Milletvekillerine de aktaracağız.
Belde de AK Parti teşkilatı olmadığından talepleri yine Yusuf Uzun gündeme taşıması ön görüldü ifadelerine yer verdi.