Kandilli'deki sağlık meslek lisesinin Kdz. Ereğli'ye taşınma kararını eleştiren Kandillililer Dernek Başkanı Av. Korhan Us ile şehir Plancısı Kamuran Ayyıldız, bu yapılanları 'tarihi hata' olarak değerlendirdiler.

TTK ArmutçukMüessesesi'nin atıl durumda bulunan sosyal tesislerinin sağlık meslek lisesi olarak değerlendirilmesinden bu yana beldenin sosyo-ekonomik yapısına katkıda bulunduğuna dikkat çeken Kandillililer Derneği'nin yöneticileri, bu lisenin Kdz. Ereğli'ye taşınma kararını haksız ve tarihi hata olarak buldular.

Bu konuda açıklama yapan Kandillililer Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin Başkanı Avukat Korhan Us ile Kandillili Şehir Plancısı Kamuran Ayyıldız yaptıkları ayrı ayrı açıklamalarda bu karara karşı olduklarını bildirdiler.

KORHAN US

Vatandaş devlet işbirliği ile inşa edilen ve 1997 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılışı gerçekleştirilen Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne yakın olduğu gerekçesi ile açılan Kandilli Sağlık Meslek Lisesi'nin Kdz.EreğliKorubaşı Mahallesi'ndeki TOKİ İlköğretim Okuluna taşınacak olmasına belde sakinlerini olduğu kadar,Derneğimizi de fazlasıyla üzmüş ve Kandilli için bir endişe kaynağı olmasına neden olmuştur. Çünkü Kandilli,ekonomik olarak çökme noktasındadır.Okulun da taşınma işi gerçekleşirsebu çöküş daha da hızlanarak devam edecektir.

Gerekçesi ne olursa olsun,şimdiye kadar Kandilli de faaliyet gösteren  Sağlık Meslek Lisesi ninKandilli den taşınacak olması, Kandilli ye  ve Kandillililereözellikle ekonomik açıdan çok ağır bir darbe vuracaktır.Ayrıca,hastaneye mesafe sorunu da haklı bir gerekçe olarak kabul edilemez.

En yakın hastaneye  4 Kilometre şartı aranıyor  ancak, Ereğli Devlet Hastanesi ile TOKİ İlköğretim Okulu'nun bulunduğu alan yaklaşık

6.5 kilometre, en yakın özel hastane bile 5 kilometre. Ayrıca, yeni hastane Ören'e yapılıyor .TOKİ  ile  yeni  hastane nin arası Kandilli'den bile daha uzak. Dolayısıyla, belde ile yıllardır bütünleşen  Okulun Kandilli den Ereğli ye taşınmasına  KANDİLLİ DERNEĞİ olarak karşıyız.

KAMURAN AYYILDIZ

Kandilli'de bulunan Sağlık Meslek Lisesi'nin Kdz.EreğliKorubaşı Mahallesi'nde yapımı TOKİ tarafından gerçekleştirilen İlköğretim Okulu'na taşınacak olmasını şiddetle kınadığımı belirtmek isterim .

1997 yılında vatandaş ve devletin birlikte yapımını gerçekleştirdiği Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne yakın olması sebebi ile açılan Kandilli Sağlık Meslek Lisesi'nin Kandilli'den koparılması unutulmuş olan Kandillimize darbe değil de nedir?

Geçmişin Kandillisi bölgenin gözbebeği herkesin uğrak yeri idi.SSK hastanemizde ameliyatlar bile yapılırdı.Sosyal devletin ilk örneklerinden biri olan Kandilli'de bu gün gelinen nokta ülkenin gelişmişliğinin sadece büyük şehirlere kaydırıldığı gerçeğini ortaya koymaktadır.Sosyal devlet kavramının ise tamamen kaybolduğu,TTK nın iç burkan gidişatı Kandilli'de net olarak izlenmektedir.

Göğüs Hastalıkları Hastanesinin kapanmış olması , ardından Sağlık Meslek Lisesi'nin Kandilli'den alınması Kandilli'nin değerlerinin bir bir yok olarak Kandilli insanına büyük bir darbedir.

Tarih Kandilli'ye yapılanları asla affetmeyecektir.