Çukurca'da askeri birliklere yapılan saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 26 daha sonra da artmasından kuşku duyulan şehitlerimiz ve 22 askerin ise yaralanması nedeniyle yazılı bir açıklama yapan ADD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Emin Semih Özkök, Şehit cenazelerinde terör örgütüne tepki koyacak olan halkın öncelikle yapması gereken bir şey vardır. Bugünkü iktidar partisine üye olanlar önce üyeliklerini sonlandırmalı ya da askıya almalı daha sonra cenaze törenlerine katılmalıdırlar dedi.

Özkök, şehitlerimizin boşuna can vermediklerini anlamaları için tüm ülkeyi bayraklarla donatma çağrısında bulundu.

ADD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Emin Semih Özkök'ün açıklaması şu şekilde:

Bugün Hakkâri Çukurca'da ilk belirlemelere göre 26 daha sonra artmasından kuşku duyulan sayıda şehidimiz var.

 

Birçok eve ateş düştü. Ancak Atatürkçü Düşünce Derneğinde tüm şehitlerin ateşi yanıyor. Zira Cumhuriyetin kurulmasını sağlayan Mustafa Kemal  ideolojisi içindeki; Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesini özümseyemeyen , benimseyemeyen, beceremeyen bir siyasi iktidarın elinde daha başka bir şey beklemek mümkün değil.

 

Komşuları ile ilişkilerini emperyalist Amerika'nın mikrofonu görevi ile yerine getiren, Avrupa Birliği'ne kabul edilebilmek için bir ters parende atmadığı kalan bir anlayış ile olacaklar bundan daha başka olamaz

 

Türk Silahlı Kuvvetlerini, Türk Komutansız Kuvvetleri haline getiren bir siyasallaşmış yargı anlayışı ile, mal ve hzimetlere vergi ağırlıklı zamları günceleme diye yutturmaya kalkışan bakanını ezip güncelleme müncelleme değil dümdüz zam yaptık diye halkını alaya alan bir başbakandan daha fazlasını beklemek safdilliktir.

 

Kendisine alınması planlanan yeni bir uçağın bedelini bütçeden hazırlayan başbakana, kullandığı uçağın yetersiz olduğu konusunda neredeyse başbakana acıdıklarını çok ta masum olduğunu ifade eden köşe yazarlarının bugünkü ruh hallerini merak etmiyorum.

 

Zira o uçak bedeli ile düğünlerini yapmadığımız cenazelerine katıldığımız ve katılacağımız kınalı kuzularımızın kaç tanesine nitelikli kurşun geçirmez çelik yelek   alınabilirdi acaba.?

 

Ya da yıllardır açlıkla boğuşan Somali'ye nedense Deniz Feneri kaynakları kesildiği için yardım götürmek gereği duyulan !! ve Başbakanla birlikte sırf gösteriş için Somali'ye giden tırnak içindeki sanatçı larımızın da birazcık Sevgili Rutkay AZİZ'in sözlerine kulak vermelerinin zamanıdır diye düşünmekteyiz.

 

Şehit cenazelerinde terör örgütüne tepki koyacak olan halkın öncelikle yapması gereken bir şey vardır. Bugünkü iktidar partisine üye olanlar önce üyeliklerini sonlandırmalı ya da askıya almalı daha sonra cenaze törenlerine katılmalıdırlar.

 

Yurdunu seven ve akıllı insanların yaşadığı toplumlarda (ki biz bu nitelemelere layık bir toplum olduğumuzu dosta düşmana göstermek zorundayız.) bu tip olaylar karşısında tek yumruk, tek yürek olunur. Örneğin tüm eğlenceler iptal edilir, ulusal yas ilan edilir.

 

Sadece çocukları askerde olan analar, babalar, eşler, kardeşler, nişanlılar değil, daha önce askere gidip gelmiş olanlar ile gidecek olanların yakınları da tepkilerini en yüksek perdeden dile getirmelidirler.

 

Biz Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi yönetimi ve üyeleri olarak en önemli tepki olarak ev ve işyerlerimizi Türk Bayrakları ile donatmaya başladık.

 Tüm Ereğli ve hatta ülkeyi bu gün uzaydan bakıldığında gelincik tarlasına çevirmeye davet ediyoruz.  

Böylece şehitlerimiz boşuna ölmediklerini anlayacaklar ve kanları yerde kalmayacaktır.

Ulusça başımız sağ olsun Kamuoyu ile saygı ile paylaşıyoruz.