Kdz.Ereğli-Alaplı karayolunda bulunan ve şuan emniyet şeridinde hizmet veren kantarın trafik kazalarına davetiye çıkardığını belirten Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Likoğlu, devlet kurumları arasındaki sürtüşme ve inatlaşmanın hoş karşılanmadığını söyledi.

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Muhammet Likoğlu, Kdz.Ereğli-Alaplı karayolunda bulunan ve şuan seyyar olarak görevini sürdüren kantarın başka bir alana taşınması gerektiğine dikkati çekerek, Kdz.Ereğli Belediyesi ile devlet arasında yaşanan sürtüşme ve inatlaşmanın hoş karşılanmadığına vurgu yaptı. OSB yolunun asfaltının dökülüp hizmete girmesinin ardından araçların kantara girmeyeceğini de söyleyen Likoğlu yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

İNAT VE ISRAR
Uzun zamandır Kdz.Ereğli’nin gündemini meşgul eden kantar sorunu biran önce bitirilmesi gerekir. Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından da ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenen kantarın karayolları yetkileri tarafından inat ve ısrarla emniyet şeridinden göstermelik uygulama yapmaktadır. Bu gayrikanunî uygulamaya bir an önce son verilmelidir. Emniyet şeridinde yapmış olduğu uygulama esnasında meydana gelebilecek bir trafik kazası neticesinde üzücü bir olayla karşı karşıya gelindiğinde bu keyfi uygulamanın hesabını kim verecek? Yetkilileri buradan uyarıyorum. Ulaştırma Bölge Müdürlüğünün yapması gereken Ereğli-Akçakoca arasında alternatif olarak belirlenecek uygun yere biran önce karşılıklı olarak kantarın oraya taşınmasıdır.

OSB YOLU AÇILACAK
Devlet kurumları arasında sürtüşme ve inatlaşma kamuoyu tarafından hoş karşılanmamaktadır. Bu sorun en kısa zamanda Ereğli gündeminden düşmelidir. Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından mühürlenmesi bir yana zaten şu anki mevcut yerinde tek taraflı uygulamanın yanlış olduğu mevcut kantarın ilerisinden Organize Sanayi Bölgesi yolu bağlantısı var önümüzdeki günlerde OSB yolunun asfaltı dökülerek yol açılacağından araçlar Organize Sanayi Bölgesi yolunu kullanmak isteyeceğinden kantar uygulamasına girmeyeceklerdir. Bu ve benzeri olumsuzluklar yüzünden amacına ters bir uygulama sergilediği birçok kesim tarafından defalarca  yazıldı çizildi söylenecek her şey söylendi.
Şimdi işi uzatmadan kantarın uygun olan yere biran önce taşınması gerekmektedir. İlgililerin gereğini acilen yapması ve kantar sorununun Ereğli'nin gündeminden düşürülmesini bekliyoruz.