AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. Yeni atama yapılana kadar Siyasi İşler Başkanı Şükrü Sarı Merkez İlçe Başkanlığı’na vekalet edecek.

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı beraberinde Merkez İlçe Teşkilatı ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. Genel seçimlerde milletvekilliği aday adaylığı için Merkez İlçe Başkanlığı’ndan istifa ettiğini açıklayan kazancı, şöyle konuştu: “Talebelik yıllarımızdan beri teşkilatlarda siyasete başladık. Gençlik teşkilatlarında çalışmalarımızı devam ettirdik. Zonguldak Belediyesi Meclis Üyeliği yaptık. 2006 yılında yapılan seçimlerde il yönetim kurulu üyesi olarak yönetim kuruluna girdik. Biz bu çalışmaları yaparken bize yeterli gelmiyor. Daha fazla hizmet etmek için çalışmalar yapmak istiyoruz. Merkez ilçe başkanlığı yaparken bu çatı altındaki siyaset yapan tüm kardeşlerime her şeyden önce şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki süreçte de duyarlılığınızı siyasi hayatınıza yansıtacağınıza eminim. Siyaset yaptığımız arkadaşlarla değerlendirmelerde sonucunda aday adayı olabilmek kanaatinde olduk. Bundan sonraki süreçte AK Parti çatısı altında yeni bir başlangıçta sizlerle beraber olmak bizleri mutlu etmektedir. Bu çatı altında olan arkadaşlarımızı her zaman kucakladık. Kapalı kapılar ardında siyaset yapmadık. Bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki süreç partimizi Zonguldak’ta daha üst seviyelere çıkartmak, genel seçimde 5 vekili de kazanmak maksadıyla yola çıktık. Birbirinize saygı ve sevgi göstererek AK Parti’yi Zonguldak’ta en üst seviyeye çıkartmak için bu çalışmaları sizlerden bekliyorum. Genel seçimlerde milletvekilliği aday adayı olarak bu günden itibaren Merkez İlçe Başkanlığı’ndan ayrılıyorum.”
İstifa dilekçesini kabul eden AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar da Kazancı’nın aday adaylığının hayırlı olmasını diledi. Parti Genel Merkezi tarafından Merkez İlçe Başkanlığı’na atama yapılana kadar Merkez İlçe Başkanlığı’na, Siyasi İşler Başkanı Ali Şükrü Sarı vekalet edecek. Ramazan Ergül ise Şükrü’nün yardımcılığını yapacak.