GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “Biz üretmek istiyoruz. Geçmişte olduğu gibi ülke ekonomisine ve ülke demokrasisine katkı vermek istiyoruz ama biz işyerlerimize döndüğümüzde görüyoruz ki bizim üretmemizden rahatsız olanlar var. Bizim tercihimizi içine sindiremeyenler var” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessesesi’nde çalışan maden işçilerini ziyaret etti. Eyüp Alabaş’ın ziyaretinde GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cin-kılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS’in Karadon, Üzülmez, Kozlu, Merkez Servisleri, Şube Başkan ve yöneticileri de hazır bulundu.
“BİRLİKTE
SÜRDÜRECEĞİZ”
Üzülmez’de çalışan maden işçilerini aileleriyle birlikte 1 Mayıs’ı kutlamak için Madenci Anıtı’na beklediklerini belirten GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Sendikalarının seçim sürecini anlatarak demokratik ve sağduyulu anlayışlarından dolayı maden işçilerine teşekkür etti. Alabaş, “Şahsım, yönetim kurulu arkadaşlarım ve tüm Genel Maden İş camiası adına hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 10 Mart 2011 tarihinde TTK Üzülmez Müessesesi’nde çalışırken hayatını kaybeden Hamdi Saraşlı kardeşimizin, 27 Mart 2011 tarihinde TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde hayatını kaybeden Deniz Akdeniz kardeşimizin nezdinde tüm maden şehitlerini rahmetle anıyor, ailelerine ve sizlere başsağlığı diliyorum. Genel kurul sürecimizi tamamlayarak yine aynı emek mücadelesini, iş ve ekmek mücadelesini sürdürmek üzere yine kolkola, omuz omuza, birbirimize can emanet ettiğimiz iş yerlerimize döndük. Emek mücadelesini, ekmek mücadelesini maden işçileri adına, işçi sınıfı adına hep birlikte sürdüreceğiz. Bizler, ülkemiz demokrasisine ve emek mücadelesine uzun yıllar yön vermiş, ülkemizin emek mücadelesine ve sanayisine kanı-canı pahasına katkı vermiş, görevler üstlenmiş yerin yüzlerce metre altında alınteri döken, üretim kültürüne sahip maden işçileri olarak Türkiye işçi sınıfının temsilcileriyiz.
“RAHATSIZ OLANLAR VAR”
Biz üretmek istiyoruz. Geçmişte olduğu gibi ülke ekonomisine ve ülke demokrasisine katkı vermek istiyoruz.
Ama biz işyerlerimize döndüğümüzde görüyoruz ki bizim üretmemizden rahatsız olanlar var. Bizim tercihimizi içine sindiremeyenler var. Arkamızdan kapıları kilitlemeye çalışanlar var. Üretimin aksamasına, arkamızdan kapıların kilitlenmesine izin vermeyeceğimizi buradan bir kez daha duyuruyorum. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz 21 Nisan’da Zonguldak’ta devam etti. 82 maddelik toplu sözleşmemizin 52 maddesi üzerinde anlaşma sağlandı. Mayıs’ın ilk haftası içinde toplu sözleşme görüşmelerimize devam edeceğiz” dedi.
Genel Seçimlerde aday olan milletvekillerinden Zonguldak ve TTK’nın sorunlarının çözümü için somut öneriler beklediklerini söyleyen Alabaş, “Biz siyasetçilere buradan sesleniyoruz; TTK için ne düşünüyorsunuz? TTK çalışanlarının düşük ücretleriyle ilgili sorunların çözümünde ne gibi somut projeleriniz var?” dedi.
HAKKIMIZI VE HAKLILIĞIMIZI HAYKIRACAĞIZ
TTK’nın ve maden işçilerinin sorunlarını çok iyi bildiklerini belirten Alabaş, “Biz sorunları masa başında çözmek istiyoruz. Ama biz uzlaşma arıyoruz diye maden işçilerinin alanlara inmeyeceğini kimse düşünmesin. Sorunlarımız çözülmezse geçmişte olduğu gibi yine hakkımızı ve haklılığımızı haykırmaya hazırız. Maden işçilerinden, sizlerden de mücadeye hazır olmanızı istiyoruz” dedi. Maden işçilerini aileleriyle birlikte 1 Mayıs’ı kutlamaya çağıran GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “1 Mayıs, maden işçilerinin alanlara inmekten çekinmeyeceğini göstermek için önemli. Bu nedenle maden işçisi 1 Mayıs’ta Madenci Anıtı’nda olacak. Sizleri, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde maden işçilerinin geçmişten gelen mücadeleci ruhunu yeniden göstermek amacıyla Madenci Anıtı’na bekliyoruz” dedi.