KEYDER'in yeni hizmet binası açılışında konuşan Dernek Başkanı Budak, Ereğli'de eğitimi bir adım daha ileriye götürme hedefinde olduklarını söyledi.

Ereğli Eğitim Yöneticileri Derneği (KEYDER) hizmet binası düzenlenen tören ile açıldı. Bağlık Mahallesinde gerçekleştirilen açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. İlçe genelinde bulunan okulların müdürleri tarafından kurulan KEYDER'in Başkanı Hüseyin Atıf Budak, eğitimin bir ülkenin en önemli meselesi olduğunu, toplumun daha güçlü ve mutlu olması için yetişmiş, iyi eğitim almış bireylerin bulunması gerektiğini söyledi. Eğitime verilen önemin insana verilen değerin göstergesi olduğunu açıklayan Budak yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
Geleceğimiz için iyi vatandaş iyi insan yetiştirmenin yerleri olan okullarımızın iyi ve güçlü yöneticiler tarafından yönetilmesi eğitimin kalitesini daha da arttıracak yeni eğitim liderleriyle gelecek çağlara ülkemiz daha aydınlık ve Atatürk'ün dediği gibi Türkiye, çağdaş muasır medeniyetler arasında yerini bulacaktır. Eğitim yöneticilerimizle bir araya gelerek kurduğumuz bu birliktelik Ereğli ilçemizin eğitimini bir adım daha ileriye götürerek birlik ve beraberlik ruhunu eğitimde de göstererek ilçemizin eğitimdeki kalitesini yükseltmek olacaktır. Birlik ve beraberlik ruhumuz Ereğli'de okullarda yaşanan sorunların çözümünü kolaylaştıracağı gibi eğitim yöneticileri olarak da birbirimizin desteğiyle özlük haklarımızdaki iyileştirmelere de zemin hazırlayacaktır. Kendini ifade edebilen, soran, sorgulayan, düşünen düşündüğünü demokratik yollardan açıkça ifade edebilen insanları dil, din, ırk, cinsiyet, sosyal ve ekonomik statü yönünde ayırmayan, ayrımcılık yapmayan, bütün insanları kucaklayabilen, ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetiştirme ülküsünde olan derneğimiz tüm eğitim yöneticilerine açıktır. Zor ve en zahmetli iş olan eğitimde gönüllü birer elçi olarak eğitim yöneticileri derneğimizin kurulmasını sağlayan kurucu eğitim yöneticilerimize ve üye olarak eğitimdeki yükümüzü paylaşan yöneticilerimize de teşekkür ediyorum dedi.
Eğitime destek sağlayan Nurdan Oğuz adına eşi Ahmet Orhan Oğuz'a ve Ahmet Erdem adına da eşi Dilek Erdem'e plaket verilmesinin ardından yeni hizmet binasının açılış kurdelesi kesildi.
Açılışa ilçe genelinde eğitim ve öğrenim veren okulların yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ayhan Direk, MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer, Ereğli Belediyesinin önceki başkanı Murat Sesli, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik, Ereğli Müze Müdürü Ahmet Mercan ve davetliler katıldı.